2018-12-16 14:52


Traian Băsescu: Este esenţial ca România să nu abandoneze obiectivul aderării la Zona Euro

 |  12:46
Traian Băsescu: Este esenţial ca România să nu abandoneze obiectivul aderării la Zona Euro

Traian Băsescu a precizat duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România nu trebuie să abandoneze obiectivul aderării la Zona Euro la 1 ianuarie 2019. În caz contrat, România va rămâne o țară de categoria a doua.

"Este esențial ca România să continue a-și respecta angajamentele rezultate din Tratatul Fiscal așa cum au fost convenite cu Comisia Europeană (pentru 2016 deficit bugetar 1,2% + 0,25% pentru componenta autohtonă la finanțarea proiectelor cu bani europeni), în așa fel încât obiectivul de a adera la Zona Euro la 1 ianuarie 2019 să nu fie abandonat. În mod clar, prin politicile fiscale și salariale, Doctor Ponta abandonase acest obiectiv. Altfel, riscăm să rămânem între țările de categoria a doua și asta depinde de noi. Soluție mai bună decât UE nu avem. Guvernul lui Dacian Cioloș are aici un rol decisiv", a precizat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai afirmat că "spațiul Schengen urmează să fie supus unei reforme extrem de severe în lunile următoare, deci aici putem spune că se va produce o realiniere a șanselor”.

„Aderarea la moneda euro va rămâne însă un criteriu fundamental pentru încadrarea țărilor în categoria I sau în rândul țărilor de categoria a doua", a completat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22

TAGURI: traian basescu, esential, romania, nu, abandoneaza, obiectiv, adera, zona, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...