2018-12-15 11:16


Transgaz a demarat construcţia conductei dintre România şi Bulgaria

 |  18:39
Transgaz a demarat construcţia conductei dintre România şi Bulgaria

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz a demarat construcţia conductei Giurgiu-Ruse, de interconectare a reţelelor de gaze dintre România şi Bulgaria. “Transgaz a finalizat formalităţile de achiziţie a lucrărilor de execuţie a proiectului pe teritoriul României (adică a staţiei de măsurare gaze Giurgiu şi segmentul terestru al conductei dintre SMG Giurgiu şi punctul de subtraversare a Dunării de pe ţărmul românesc). Contractul a fost încheiat cu Inspet SA din Ploiesti, pe 8 iunie 2011, lucrările fiind în desfăşurare”, se arată în datele Transgaz, citate de NewsIn.

De asemenea, au fost finalizate documentele aferente achiziţiei comune Transgaz-Bulgartransgaz, a serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări (contract la cheie) pentru subtraversarea Dunării. “Estimăm că în cursul lunii septembrie va avea loc licitaţia pentru serviciile de proiectare şi execuţie lucrări de subtraversare a Dunării”, spun oficialii Transgaz.

Conducta Giurgiu-Ruse va avea o lungime totalăde circa 26 km, dintre care 7,2 km sunt pe teritoriul României, iar 4,14 km reprezintă subtraversarea fluviului Dunărea. Totodată, vor fi construite şi două staţii de măsurare a gazelor naturale, SMG Giurgiu şi SMG Ruse.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 24 milioane de euro, din care Transgaz - 10 milioane de euro şi Bulgartransgaz E.A.D. - 14 milioane de euro. UE a alocat aproximativ 8,9 milioane euro ca şi cofinanţare a acestui proiect, astfel cofinanţarea de la Comisia Europeană reprezintă pentru tot proiectul aproape 38% din valoarea totală, estimată, eligibilă. Transgaz a avut în primul semestru din acest an un profit net de 255,28 milioane lei, în scădere cu 3,8% faţă de profitul net realizat în aceeaşi perioadă din 2010, de 265,44 milioane lei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...