2017-01-21 12:47

ECONOMIE


Transgaz: Livrările de gaze din Rusia au scăzut cu 2 milioane mc

 |  15:00
Transgaz: Livrările de gaze din Rusia au scăzut cu 2 milioane mc

Cantitatea de gaze naturale livrate sâmbătă de Rusia se ridică la 16 milioane metri cubi, în scădere cu două milioane metri cubi faţă de volumul importat vineri, iar România a primit asigurări de la Gazprom Export că livrările se vor desfăşura în condiţii normale, a declarat directorul general al Transgaz, Florin Cosma.

“Livrările de gaze naturale din Rusia se desfăşoară în cantităţi normale pentru această perioadă. Astăzi (n.r. sâmbătă), se livrează 16 milioane metri cubi. Vineri s-au livrat cu 2 milioane metri cubi mai mult. Este sfârşit de săptămână şi consumul este puţin mai redus. La noi, situaţia este bună, deşi au fost presiuni mai scăzute pe importurile de gaze”, a afirmat Florin Cosma, citat de Agerpres.

Directorul general al Transgaz a precizat că livrările se vor desfăşura în condiţii normale şi luni.

“Avem confirmarea de la Gazprom Export că livrările se vor desfăşura în condiţii normale luni. La cantităţile solicitate de noi”, a adăugat acesta.

De asemenea, presiunile scăzute de pe reţelele de transport de gaze naturale din Turcia, Grecia, Macedonia se restabilesc la valorile normale, potrivit reprezentantului companiei.

“Presiunile scăzute din reţele din Turcia, Grecia, Macedoniase restabilesc. Vor ajunge la valorile normale. Toate datele indică faptul că situaţia va reveni la normal şi că vom face faţă acestor condiţii atmosferice”, a precizat Cosma.

Şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaeri a anunţat sâmbătă, printr-un comunicat remis Agerpres, că importurile româneşti de gaze, provenite de la compania rusă Gazprom, se desfăşoară la nivelul solicitat de România, astfel încât nu vor exista probleme în asigurarea alimentării cu gaze a tuturor consumatorilor din România în zilele următoare.

“Alimentarea cu gaze naturale a tuturor consumatorilor din România se desfăşoară în condiţii normale, toate sursele de aprovizionare fiind asigurate”, se mai precizează în comunicat.

Sâmbătă, directorul adjunct al Gazprom, Aleksandr Kruglov, a anunţat că gigantul rus nu poate asigura livrările unor volume suplimentare de gaz solicitate de Europa occidentală din cauza valului de frig, dar a dat asigurări însă că volumele prevăzute în contractele în curs sunt respectate.

La începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană a semnalat că livrările de gaze naturale spre Italia via graniţa cu Austriaau fost reduse cu 10% comparativ cu nivelul normal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-02

TAGURI: Gaze, Rusia, livrari, Transgaz, GazpromComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image