2016-12-07 10:53

ECONOMIE


Transgaz, retrogradată de S&P

 |  18:08
Transgaz, retrogradată de S&P

Standard and Poor (S&P) a retrogradat ratingul pentru credite pe termen lung în lei pentru Transgaz Mediaş, de la BBB- la BB+ şi a confirmat ratingul pentru credite în valută la BB+, a anunţat marţi agenţia. La sfârşitul lunii noiembrie, Standard & Poor’s a retrogradat România în ceea ce priveşte rata datoriilor suverane în lei, atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt, de la BBB-/ A-3 la BB+/B, iar tot ce este sub BBB- este considerat „junk“, adică nerecomandat investitorilor. „Noi considerăm Transgaz a fi o entitate guvernamentală. În conformitate cu criteriile noastre, schimbarea ratingului de ţară determină o acţiune similară pentru Transgaz. În consecinţă, revizuim ratingul pentru credite pe termen lung în monedă locală la  BB+ la BBB-, şi reafirmăm ratingul BB+ pentru creditele în monedă străină“, potrivit unui comunicat S&P.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: Transgaz, Standard&Poors, rating Transgaz, junk, datorii TransgazComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Transgaz, interesată să preia operatorul de transport al gazelor din Grecia Societatea Națională Transgaz va analiza dacă este benefic să achiziționeze acțiuni la... 04 Dec 2016 | (1)
Raluca Prună: Guvernul Cioloş a stabilit un standard de guvernare Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi seară, în cadrul unei emisiuni televizate,... 25 Noi 2016 | (0)