2016-10-22 21:15

ECONOMIE


Transgaz, retrogradată de S&P

 |  18:08
Transgaz, retrogradată de S&P

Standard and Poor (S&P) a retrogradat ratingul pentru credite pe termen lung în lei pentru Transgaz Mediaş, de la BBB- la BB+ şi a confirmat ratingul pentru credite în valută la BB+, a anunţat marţi agenţia. La sfârşitul lunii noiembrie, Standard & Poor’s a retrogradat România în ceea ce priveşte rata datoriilor suverane în lei, atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt, de la BBB-/ A-3 la BB+/B, iar tot ce este sub BBB- este considerat „junk“, adică nerecomandat investitorilor. „Noi considerăm Transgaz a fi o entitate guvernamentală. În conformitate cu criteriile noastre, schimbarea ratingului de ţară determină o acţiune similară pentru Transgaz. În consecinţă, revizuim ratingul pentru credite pe termen lung în monedă locală la  BB+ la BBB-, şi reafirmăm ratingul BB+ pentru creditele în monedă străină“, potrivit unui comunicat S&P.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: Transgaz, Standard&Poors, rating Transgaz, junk, datorii TransgazComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Decizie TB: ELCEN trebuie să plătească Transgaz 7,87 milioane lei Tribunalul Bucureşti (TB) a decis că Electrocentrale București (ELCEN) trebuie să plătească... 09 Oct 2016 | (0)
O nouă ameninţare a ROMGAZ, pentru recuperarea datoriilor de la ELCEN, a fost depăşită Astăzi la ora 12:00 era termenul limită dat de ROMGAZ pentru recuperarea datoriilor pe care ELCEN... 03 Oct 2016 | (1)