2017-01-18 06:03

ECONOMIE


Transparenţa blochează achiziţiile publice

 |  18:22

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Valerian Solovăstru, consideră nefondate acuzaţiile preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, potrivit cărora Romsilva face numeroase achiziţii publice care nu au legătură cu activitatea proprie.

“Este revoltător faptul că preşedintele ANRMAP nu ştie unde se desfăşoară serviciile noastre de deszăpezire în condiţiile în care Romsilva are 30.000 km de drumuri forestiere şi pe care trebuie să avem acces la masa lemnoasă pentru derularea activităţilor proprii. Din dorinţa noastră de a fi transparenţi facem toate achiziţiile prin sistemul electronic de achiziţii publice şi este posibil ca acest lucru să blocheze sistemul”, a declarat, vineri, pentru Agerpres, directorul general al Romsilva, Valerian Solovăstru.

Acesta a precizat că Romsilva desfăşoară activităţi diverse, de la lucrări silvice, la întreţinerea parcurilor naţionale sau a cailor de rasă, fiind nevoită să facă achiziţii publice prin cele 327 de ocoale şi 41 de direcţii silvice.

Acesta a subliniat că intenţionează să reorganizeze activitatea de achiziţie pentru a putea realiza contracte centralizate nu la nivel de direcţie, ceea ce ar aduce o reducere a volumului de achiziţii publice.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Romsilva este cel mai mare achizitor al României şi că regia trebuie restructurată.

Trăilă a arătat că Romsilva are 47 de direcţii în teritoriu, fără personalitate juridică şi 800 de ocoale silvice. “Este inadmisibil ca pentru fiecare capăt de sfoară sau fiecare foaie de hârtie, fiecare dintre cele 47 de direcţii fără personalitate juridică să facă câte o procedură de achiziţie publică”, a spus Cristina Trăilă. Potrivit şefei ANRMAP, în ultimele cinci luni, Romsilva a transmis în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) 513 documentaţii de achiziţii, din care 343 i-au fost respinse de către ANRMAP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-11

TAGURI: Romsilva, Valerian_Solovastru, Cristina_Traila, ANRMAP, achizitii_publiceComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image