2018-12-10 10:48


Transporturile vor să preia Romaero de la Ministerul Economiei

 |  18:38
Transporturile vor să preia Romaero de la Ministerul Economiei
Alina Oprea

Ministerul Transporturilor are o strategie pentru TAROM, fie privatizarea unei părţi din operatorul aerian naţional, fie o colaborare cu o companie mare, spune ministrul de resort Ioan Rus. În plus, el afirmă că se află în discuţie preluarea Romaero, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului. De altfel, Rus spune că, în prezent, singura companie din cadrul Ministerului Transporturilor care încă are pierderi este TAROM.

“În strategia noastră este şi privatizarea unei părţi din TAROM şi o colaborare cu o companie mare. Suntem deschişi la orice variantă care ar grăbi. Compania TAROM îşi reduce pierderile, să spunem, dar trebuie să îşi reînnoiască flota, are nevoie de investiţii... Eu sunt în negocieri cu Ministerul Industriilor pentru preluarea Romaero, să fac o altă structură de mentenanţă pentru TAROM decât cea de acum. TAROM şchioapătă un picuţ şi căutăm cu disperare o soluţie”, a spus Rus, în cadrul Comisiei pentru transporturi din Senat.

El a precizat că toate celelalte companii din subordinea ministerului sunt în acest moment pe profit operaţional.

“Toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor sunt în acest moment pe profit operaţional. Noi nu avem nici o companie care să fie gaură neagră în acest moment. Singura companie de sub autoritatea ministerului pe care nu am reuşit să o aducem pe plus este TAROM”, a mai afirmat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres. În ceea ce privește Master Planul pe transport, el a precizat că acest document ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană până la finalul lunii mai. Varianta revizuită a Master Planului General de Transport transmisă Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostradă, în valoare de 13,739 miliarde de euro. Prin proiect s-a stabilit un necesar total de finanțare de 45,45 miliarde de euro până în 2030 pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, navală și aeriană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: transport, rus, tarom, romaero, master, plan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...