2018-05-24 20:50


Tudose, MESAJ DUR pentru băncile care au raportat pierderi: O sa public niște date, chiar daca o pățesc

 |  09:57
Tudose, MESAJ DUR pentru băncile care au raportat pierderi: O sa public niște date, chiar daca o pățesc

Intr-un interviu acordat la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, premierul Mihai Tudose a lansat un mesaj dur la adresa bancilor din Romania care au raportat pierderi si le anunta ca "perioada romantica a trecut" si trebuie sa inteleaga foarte bine ca "statul roman nu este un partener naiv".

”Perioada romantică a trecut. Nimeni nu poate să înțeleagă că o instituție bancară, poate să înregistreze pierderi în ani consecutivi. Pe ușa lor scrie Bancă, nu Crucea Roșie. Clădirile lor arată totuși binișor. Salariile sunt foarte bune. Domniile lor au dovedit și o imaginație foarte debordantă de a-și externaliza profiturile. Nu mai merge. Domnul ministru de Finanțe a avut o discuție cu ei, eu am spus și public că mai suntem răbdători un pic, dar a se înțelege răbdători la nivel de săptămână. Să își regândească strategia lor în România. (...) Poate e cazul să le explicăm și celor care au impresia că statul român e un partener naiv că NU e așa”, a spus Tudose.

”La un moment dat o să public niște date. Știu că o pățesc, dar o s-o fac”

”Chit că e secretul bancar, secretul... eu o să îmi asum la un moment dat o să public niște date. Dau un exemplu. Două. Niște bănci. Repet, știu că o pățesc, dar o s-o fac. Ca să înțeleagă românii că dacă lucrează cu banca aia, d-aia ne fură. Și că avem, din 40 de bănci, 20 bune, 19 care își revin și una care continuă să înțeleagă că e mai bună și mai deșteaptă decât noi, românii. Să vedem, că poate nu e așa. Nu știu cât mă deranjează că ne iau banii, dar parcă prea mă deranjează mai tare că ne consideră naivi că nu ne dăm seama ce fac”, a spus premierul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-10

TAGURI: tudose, banci, pierderi, interviu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova