2017-01-25 03:30


Tupeu marca Fortis Lease România

 |  21:00
Tupeu marca Fortis Lease România

Ziarul „Puterea” continuă seria dezvăluirilor pe tema abuzurilor  comise de firma Fortis Lease România, membră a grupului BNP Paribas, împotriva clienţilor cu care are încheiate contracte de finanţare. Revenim astăzi cu noi date din contractul de leasing încheiat între Fortis Lease şi un client care a achiziţionat un imobil în centrul Bucureştiului, cu finanţare de la Fortis. Astfel, după ce au încasat aproximativ 700.000 de euro şiau decis rezilierea unilaterală a contractului de leasing cu clientul, reprezentanţii Fortis Lease se pregătesc să vândă clădirea respectivă cu aproximativ 800.000 de euro.

Clientul Fortis Lease România (FLR) ne-a explicat că firma de leasing solicită  plata integrală, într-o singură rată, a întregului credit şi achitarea tuturor dobânzilor ce trebuiau plătite până în anul 2020. “Am achiziţionat în anul 2007 un imobil, aflat în curs de edificare în centrul Capitalei. Achiziţia s-a făcut printr-un contract de leasing încheiat cu Fortis Lease România, cu o sumă cuprinsă între 1,5-2 milioane de euro, conform unui contract valabil până în 2020. În octombrie 2010, fără nici un preaviz, Fortis Lease ne-a transmis o adresă prin care anunţă rezilierea unilaterală a contractului. Chiar dacă Fortis Lease este proprietar, noi am cheltuit  aproximativ 960.000 euro cu amenajarea şi dotarea spaţiului. În intervalul decembrie 2007 - octombrie 2010 am achitat aproximativ 700.000 de euro, reprezentând o parte din credit şi dobânda. La sfârşitul anului 2010 am fost executaţi de Fortis Lease. Cum este posibil, dacărambursezi integral un credit în anul 2011, să datorezi dobânzi în anul 2020?”, întreabă clientul “ţepuit” de Fortis Lease. Acesta ne-a precizat că se va recurge la toate căile de atac împotriva Fortis Lease România, “inclusiv sesizarea forurilor internaţionale”.  „Reprezentanţii Fortis Lease România sunt pregătiţi să vândă clădirea în care am investit peste 900.000 de eurocu 800.000 de euro”, ne-a explicat clientul FLR.

FLR nu răspunde la nici o întrebare

Conducerea Fortis Lease România refuză să ne precizeze dacă în contractele încheiate cu clienţii există o clauză prin care finanţatorul poate rezilia un contract, fără preaviz, fără îndeplinirea altor formalităţi şi fără intervenţia instanţelor, sau dacă există în contractele de finanţare o clauză prin care un utilizator este obligat să efectueze plăţi către Fortis Lease România, chiar dacă aceasta nu a emis factură fiscală pentru sumele respective.

Fortis Lease România este membră a grupului financiar BNP Paribas, cel mai mare din Franţa şi din zona euro, după valoarea activelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: fortis lease, flr, bnp paribasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOAN
06 Mar 2012

In aceiasi situatie sunt si eu. M-ar interesa cine este clientul din articolul de mai sus ... poate impreuna putem face ceva impotriva domnilor de la Fortis -BNP, pentru ca aceasta este o practica generalizata a grupului.
Random image