2019-01-23 18:28


TURCAN nu este de acord cu IMPOZITAREA angajaților care lucrează cu NORMĂ REDUSĂ

 |  12:39
TURCAN nu este de acord cu IMPOZITAREA angajaților care lucrează cu NORMĂ REDUSĂ

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, a precizat luni că nu este de acord cu impozitarea angajaților care lucrează cu normă redusă.

"Impozitarea discriminatorie a celor 369.000 de persoane care lucrează cu normă redusă este o măsură disperată de a aduce mai mulți bani la buget. Guvernul Dragnea 2 obligă angajatorii să achite contribuții sociale la valoarea salariului minim, chiar dacă angajatul care lucrează mai puțin de opt ore câștigă sub 1.450 de lei.

Din nefericire, acest impozit va lovi în angajații și angajatorii cinstiți care au înregistrat contractele de muncă și plătesc taxe și impozite. În plus, cei care mai aveau o mică sursă de venit vor fi forțați fie să renunțe la locul de muncă, fie să lucreze la negru", a scris Raluca Turcan, într-o postare pe pagina ei de socializare.

Raluca Turcan susține că Guvernul nu a avut susținerea Consiliului Economic și Social pentru această ordonanță. În plus, modificarea Codului fiscal prin Ordonanță încalcă dispozițiile art. 4 din Codul fiscal care prevăd că "prezentul cod se modifică și se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I".

"Ordonanța încalcă articolul 44 din Constituția României deoarece măsura adoptată de Guvern afectează dreptul de proprietate al angajatorului, anume obligația de a plăti taxe mai mari decât munca prestată de salariat. Codul Fiscal este o lege organică, iar o lege organică nu poate fi modificată printr-o ordonanță simplă. În acest moment Guvernul nu poate emite OUG, pentru aceasta ar trebui sa convoace Parlamentul.

Dacă Avocatul Poporului nu va reacționa la cererea PNL și a mediului de afaceri de a întoarce din drum aceasta aberație fiscală, înseamnă că Victor Ciorbea are un rol pur decorativ și poate fi trimis în vacanță pentru o perioadă mai lungă, dar nu pe banii oamenilor", a mai menționat Raluca Turcan pe Facebook, citata de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-24

TAGURI: turcan, impozitare, angajati, norma redusa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIMUS
24 Iul 2017

Statul nu incurajeaza munca cu acte ci lenea. Daca are nevoie de bani sa ia sa verifice toate inchirierile de case care se fac in tara si in Capitala si fara acte. Politia local sa verifice cartile de imobil in blocuri si actele de proprietate ale celor care locuiesc , fara viza de flotant si fara sa plateasca niciun leu impozit din chirii la stat. Am ajuns o natie de puturosi si de castiguri necinstite.
GURU
25 Iul 2017

Este o masura f buna dar care nu place patronilor.de ce?il ti la muna 8-10 ore il pontezi 3 .si ca atare statul primeste cintributie ptr 3 ore.piate asa mai ies ceva bani din economia gri
BABUIN
25 Iul 2017

BABUINO.. .oare nu trebuie orice activitate sa fie impozitata ??? Nu asa zicea piticul tau de boc....cand erați mari si tari cu CHIORUL in frunte? Babuina creștină ce esti !!! SICTIR
BABUIN
25 Iul 2017

BABUINO.. .oare nu trebuie orice activitate sa fie impozitata ??? Nu asa zicea piticul tau de boc....cand erați mari si tari cu CHIORUL in frunte? Babuina cretina ce esti !!! SICTIR
Random imageUltimele stiri

loading...