2019-04-18 19:44


Turcia, scădere cu 40% a numărului de turişti străini

 |  19:37
Turcia, scădere cu 40% a numărului de turişti străini

Numărul turiștilor străini care au vizitat Turcia a scăzut cu 40,86% în iunie, la 2,44 milioane, cel mai semnificativ declin din ultimii 22 ani, arată datele oficiale publicate joi de Ministerul Turismului de la Ankara, transmit DPA și Reuters, citate de Agerpres.

Numărul turiștilor ruși și germani care au vizitat Turcia a scăzut cu 93% și, respectiv, 38% în iunie. De asemenea, au fost mai puțini turiști din UE, SUA, Japonia și Australia.

Recenta tentativă de lovitură de stat, atentatele sinucigașe din Istanbul, înrăutățirea relațiilor cu Kremlinul și perioada dificilă prin care trece clasa mijlocie din Rusia pun probleme sectorului turistic, care asigură peste un milion de locuri de muncă și este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 de miliarde de dolari.

Declinul numărului de turiști este ultima dintr-un șir de vești proaste pentru economie, în condițiile în care temerile politice și de securitate afectează încrederea investitorilor străini. Analiștii avertizează că veniturile din turism vor scădea cu un sfert în acest an, ceea ce va costa Turcia aproximativ opt miliarde de dolari și va șterge peste o jumătate de punct din creșterea economică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-28

TAGURI: turcia, turisti straini, numar, 40%
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG