2018-12-13 06:20


Udrea cere suplimentarea cu 30 milioane de lei a bugetului MDRT

 |  18:34
Udrea cere suplimentarea cu 30 milioane de lei a bugetului MDRT

Ministerul Dezvoltării Regionale şiTurismului (MDRT) a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care ceresuplimentarea bugetului ministerului cu 30 milioane de lei din Fondul derezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul2011.

"MDRT derulează programe specifice îndomeniile: construcţii de locuinţe, alimentarea cu apă la sate, pietruirea,reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes localclasate, sisteme integrate de apă şi canalizare în localităţi cu populaţie maimică de 50.000 de locuitori, dezvoltarea infrastructurii din spaţiul rural,reabilitarea termică a clădirilor de locuit multietajate, reducerea vulnerabilităţiiseismice a construcţiilor (...), construirea şi reabilitarea de săli de sportşi bazine de înot, construirea de aşezăminte culturale în mediul rural şi micurban precum şi Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii", searată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În cadrul Programului Naţional de Dezvoltarea Infrastructurii (PNDI)sunt incluse şase proiecte prioritare, dintrecare patru sunt derulate de MDRT şi două prin Ministerul Mediului. "Învederea demarării în bune condiţii a PNDI este necesară achiziţia de serviciide consultanţă şi dirigenţie de şantier a cărei valoare conform reglementărilorlegale în vigoare este de 2,5% din total valoare program, pentru anul 2011 sumanecesară pentru serviciile sus menţionate fiind de 30 milioane de lei", searată în documentul citat. Reprezentanţii MDRT spun căsumele alocate prinbuget nu sunt suficiente pentru demararea achiziţiilor publice pentruserviciile de consultanţă şi dirigenţie de şantier, precum şi a serviciilor dedemolare necesitând o suplimentare a bugetului MDRT cu suma de 30 milioane delei.

Bugetul MDRT pentru anul 2011 se cifrează lacirca 2,79 miliarde de lei, în creştere cu 0,63% faţă de bugetul aprobat pe2010, care se ridica la 2,77 miliarde de lei.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...