2019-01-24 04:51


Udrea: Proprietarii de infrastructură turistică riscă amenzi dacă o lasă în paragină

 |  21:35
Udrea: Proprietarii de infrastructură turistică riscă amenzi dacă o lasă în paragină

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat,sâmbătă, la Sângeorz-Băi, că proprietarii de hoteluri din staţiuni balnearecare le-au cumpărat "pe nimic" şi le ţin în paragină riscă amenzi sauchiar să rămână fără ele, existând deja o lege în acest sens.

Udrea a făcut aceste declaraţii dupăce a aflat de la primarul din Sângeorz-Băi, Roland Venig, că activitateaturistică în staţiune are de suferit din cauza proprietarilor de hoteluri carenu au făcut investiţii.

"Am spus-o mereu şi discutăm şi în cadrul Guvernului. Numai osoluţie de forţă merge, exproprierea. Am dat o lege a exproprierii acum câtevasăptămâni în care am dat dreptul statului să exproprieze clădirile dinstaţiunile turistice care nu sunt întreţinute, care ar trebui să fie afectateturismului şi nu sunt puse în circuitul turistic de către proprietari. Cred căacestea ar trebui să fie soluţiile, inclusiv sancţiunile pecuniare, prin caresă îi obligăm pe proprietarii de infrastructură turistică, pe care aucumpărat-o pe nimic de cele mai multe ori, la întreţinerea acesteia sau, încazul în care nu se reuşeşte, pur şi simplu să îi expropriem", a spusElena Udrea.

Udrea a declarat că, în opinia sa, un lucru care s-a făcut prost înultimii 20 de ani este privatizarea din turism.

"Un lucru care s-a făcut prost este privatizarea din turism. Sigur,turiştii mai veneau odată, măcar câţi veneau odată ar trebui să vină acum.Faptul că nu avem turişti acum nici câţi erau pe vremea lui Ceauşescu arată câtde prost am lucrat cu turismul în ultimii 20 de ani. Noi o să încercăm să facemşi drumuri, că fără drumuri nu se poate face turism, dar, dacă infrastructuraeste privatizată şi se află la unii care nu au habar de turism şi ţin închisehotelurile şi nu reuşesc să facă turism decât pe banii statului, pe ce vinpensionarii cu tichete de la Guvern, acesta nu este turism balnear. Este un modde a sifona nişte bani de cei care administrează unităţile. Trebuie reglatăcumva şi nu trebuie să avem atât de multe complexe în faţa sindicatelor şi acelor care mai administrează aceste structuri de primire. Le mai lăsăm cu câteo stea şi două stele să nu le închidem, dar altfel, marea majoritatea ar trebuisă fie închise", a declarat Udrea.

Întrebată cum poate fi rezolvată concret problema infrastructuriituristice degradate, Udrea a declarat că destul de dificil din cauza legilorproprietăţii.

"Cei care au achiziţionat hoteluri sunt proprietari şi este foartegreu acum să mai schimbăm ceva. Noi încercăm tot felul de legi, dar peste totni se scoate în faţă dreptul la proprietate al cetăţenilor numai că dreptul laproprietate al unora nu trebuie să afecteze dreptul celorlalţi cetăţeni aiRomâniei la a avea turism de calitate, oraşe frumoase. De câte ori vrem să luămcâte o măsură, ni se opune acest drept absolut la proprietate. Chiar dacă ceicare au privatizat hotelurile şi de cele mai multe ori le-au lăsat în paragină,stăm şi ne uităm la ei. Aş da exemplu cazul celebru al staţiunii Herculane undeclădiri care sunt monumente istorice fiindcă cineva a privatizat acolo şi nu îlinteresează să facă turism. Va fi greu să găsim o soluţie", a afirmatUdrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a făcut ovizită în trei localităţi din Bistriţa-Năsăud: Salva, Năsăud şi Sângeorz-Băiunde s-au realizat lucrări de aducţiuni de apă finanţate cu bani de la CompaniaNaţională de Investiţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...