2017-01-23 12:38


Udrea va axa strategia de promovare turistică a României pe internet . Ministrul şi ANAT se contrazic pe tema crizei din turism

 |  18:11
Udrea va axa strategia de promovare turistică a României pe internet . Ministrul şi ANAT se contrazic pe tema crizei din turism
Promovarea turismului românesc va fi axatămai mult pe internet, a anunţat, ieri, ministrul dezvoltării regionale şi turismului,Elena Udrea, odată cu lansarea Planului de marketing strategic şi operaţional 2011-2015pentru turism. Acest proiect, care are un buget total alocat de 118,4 milioanede euro, fonduri europene, prevede lansareaunor programe precum „Îngerii păzitori”, „Ne pasă” şi „România îţi ureazăbun-venit!”. Elena Udrea a precizat că în perioada următoare va detalia promovareaRomâniei pe Facebook.

România va fi promovată din punct de vedereturistic, în perioada 2011-2015, prin campanii publicitare la tv, marketingonline şi publicitate tipărită, potrivit Planului de marketing, strategic şioperaţional, prezentat ieri de ministrul Elena Udrea. Conform acestor date,între 2011-2013 ar urma să fie cheltuite 72,4 milione de euro (din care 29,3milioane de euro în 2012 şi 21,5 milioane de euro în 2013), iar în perioada2014-2015 alte 46 milioane de euro (câte 23 milioane de euro în fiecare an).

În documentul MDRT există un program numit“Îngerii Păzitori”, prin care vor fi înfiinţate anumite birouri unde turiştiistrăini pot fi informaţi în cazul în care au nevoie de anumite indicaţii.

Planurile operaţionale de marketing suntdestinate pentru turismul rural, parcuri şi natură sălbatică, sănătate şiwellness, activ şi aventură, circuite şi city breaks. “Planul strategic trebuie sădefinească strategiile generale de marketing pe următorii cinci ani:portofoliul de produse, publicuri-ţintă, pieţe georgrafice, distribuţia,comunicarea, strategiile de poziţionare şi un set de planuri operaţionalepentru sectoarele/produsele turistice cele mai importante.

Udrea: “Turismulromânesc a reuşit să iasă din criză”

Bazându-se pe datele publicate de InstitutulNaţional de Statistică, ministrul Elena Udrea, a anunţat, ieri, că turismulromânesc a reuşit să iasă din criză. “În ultimele raportări ale INS la capitolulservicii, contribuţia în PIB pentru 2010 la categoria agenţiituristiceşitour-operatori a avut o creştere de 14,9% în trimestrul unu, 8,2% întrimestrul al doilea, 24,1% în trimestrul al treilea şi 37,2% în ultimultrimestru. Este important să crească contribuţia turismului la PIB", aspus Elena Udrea. Potrivit ministrului, numărul vizitatorilor străini înRomânia înregistraţi la punctele de frontieră a fost, anul trecut, de7.498.300, în scădere cu 1% faţă de anul precedent, majoritatea provenind dinţări situate în Europa (94,7%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat59,4% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, cele mai multefiind din Ungaria (38,9%), Bulgaria (17,6%), Germania (8,9%), Italia (7,4%). Udreaa adăugat că dublarea numărului de vizitatori străini în anul 2015 faţă de 2010este unul din obiectivele principale ale planului de marketing.

Agenţiile de turism contrazic datele oficiale

Pe de altă parte, preşedintele AsociaţieiNaţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a afirmat ieri că vânzărileagenţiilor de turism din România au scăzut, în medie, cu 15% în 2010 faţăde2009, iar zeci de agenţii de profil au fost închisedincauzacrizei economice. „Efectele crizei economice asupraturismului au fost chiar mai puternice în 2010. (…) Dacă în anii trecuţiromânii îşi permiteau câte două vacanţe, una vara, cealaltă în perioada Sărbătorilorde iarnă, în 2010, mulţi români au renunţat la a doua vacanţă, iar unii nuşi-au mai permis nici măcar o vacanţă pe an”, a explicat preşedintele ANAT. CorinaMartin a mai spus că aproximativ 10% dintrecele aproape 850 de agenţii de turism membre ale asociaţiei au fost închise,anul trecut, din cauza crizei economice. “Înainte de criza economică, seînchideau anual aproape 10-15 agenţii de turism, însă apăreau altele”, a mai explicat Martin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image