2017-01-22 14:11

ECONOMIE


Udrea vrea aeroport la Alexeni

 |  21:00
Udrea vrea aeroport la Alexeni

Dacă fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, nu a reuşit să mute cursele low cost de pe Aeroportul Băneasa, Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, vrea să modernizeze aerodromul din localitatea ialomiţeană Alexeni în sistem parteneriat public-privat (PPP), pentru aceste zboruri. Tot în sistem PPP ar putea fi construite şi proiectele Esplanada, baza de tratament „Ana Aslan” sau eco-cartierul Ghencea, din Capitală.

Chiar dacă se pregăteşte închiderea Aeroportului Băneasa pentru cursele low cost, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pregăteşte o bază aeriană pentru companiile aeriene alungate din buricul Capitalei, la 65 km de Bucureşti. Ministrul de resort, Elena Udrea, a anunţat că dezvoltarea aeroportului de la Alexeni ar putea începe din 2012. “Pregătim proiecte în sistem parteneriatul public-privat cum ar fi dezvoltarea bazei «Ana Aslan» şi transformarea acesteia într-un centru de sănătate, Sala Polivalentă din Capitală sau proiectul Esplanada”, a precizat Udrea.

Pe de altă parte, MDRT a anunţat că va începe reabilitarea termică a 250.000 de apartamente, în 2012. “La finalul primăverii vom demara lucrări pentru 250.000 de apartamente. Ne propunem să folosim parteneriatul public-privat. Suntem printre cei care au forţat aprobarea acestei legi, pentru că este important să ai această resursă când de la bugetul de stat nu sunt sume suficiente”, a spus ministrul dezvoltării şi turismului, citat de Mediafax. Udrea a explicat că proiectul privind locuinţele pentru tineri în regim ANL construite prin parteneriat public-privat va intra în următoarea şedinţă de Guvern.

“Vom reuşi să aprobăm proiectul prin care se acceptă finanţarea privată pentru locuinţele ANL. Pentru Cazinoul din Constanţaavem studiul de fezabilitate, vom licita pentru a fi reabilitat de cei care au atestatele legale. În 2012 începe reabilitarea. De asemenea, vom continua să implementăm planul de marketing şi vom continua promovarea pe internet. Să sperăm că promovarea pe internet va începe în 2012”, a menţionat Elena Udrea.

Autobuzele turistice circulă şi în 2012

Ministrul Elena Udrea a mai precizat că autobuzele supraetajate pentru turişti vor continua să circule şi în 2012, pentru că s-au dovedit un succes. Totodată, printre proiectele MDRT pentru anul următor se numără demararea proiectului Esplanada din Bucureşti. “Lucrăm la studiul de fezabilitate pentru Esplanada, care va fi realizat în parteneriat public-privat”, a menţionat Udrea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: Elena Udrea, aeroport, AlexeniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGE
21 Dec 2011

SUME IMENSE SUNT CHELTUITE DISCRETIONAR DE UDREA ,BOC,BASESCU...IN SCHIMB OPINIA PUBLICA E INDEMNATA SA SE UITE LA SUMELE MICI DIN DREPTURILE CUVENITE REVOLUTIONARILOR,PROFESORILOR,ALTOR CATEGORII SOCIALE!..UNDE AR FI RISIPA !????
COSBI
21 Dec 2011

Inca un proiect, inca o idee, se misca asa de bine doamna Udrea, face multe in tara. Bravo! Pare inepuizabila, asa e!
ALIN
21 Dec 2011

Alexeni????????? E la peste 70 de km de Bucuresti, dar e detinut de un smecher de la PDL, "pretin" cu Radu Berceanu, adica Dorin Ivascu!!!!!!!!!!
GABI15
21 Dec 2011

Udrea are o putere de munca exceptionala, bravo ei. O gramada de lucruri face.
PETRE
21 Dec 2011

Sa se construiasca, anul asta chiar a fost bine, MDRT a fost super eficient. Bravo
SILVIU
21 Dec 2011

Ce clasa a dat doamna Udrea. A inchis gura la sarlatani cu toate proiectele astea terminate.
SCABIA
21 Dec 2011

Daca nu ati fi vandut aerodromul de la Boteni celor de la Renault ca sa-si faca ei pista de incercari si experimentari auto si l-ati fi dat de la inceput lui Tiriac aveam de mult aeroport care sa deserveasca cursele low-cost si cargo si astfel ar fi fost de mult descongestionate Otopeniul si Baneasa. Totodata ar fi ramas pe pozitii si cele 2 escadrile de elicoptere Puma-Socat care aveau acolo implementata toata logistica.
DIMITRIE
21 Dec 2011

O initiativa buna a Elenei Udrea. MDRT este cel mai bun minister.

Adauga un comentariu

Random image