2017-01-25 03:35


Udrea vrea bani de la Orban

 |  21:00
Udrea vrea bani de la  Orban

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat, ieri, că va propune Comisiei Europene (CE) realocarea fondurilor europene care nu au fost absorbite de unele instituţii, precizând că o decizie în acest sens va trebui adoptată în maximum două-trei luni. Pe de altă parte, ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, a solicitat suplimentarea fondurilor alocate pentru proiectele europene de la ministerele unde sunt întârzieri în contractare, estimând că va fi realocat un miliard de euro, din care o parte ar merge spre reabilitare termică.

"Nu numai că susţin, dar voi propune această măsură", a spus Orban. El a adăugat că propunerea va fi în ideea de a transfera bani acolo unde pot fi cheltuiţi. "E clar că pe anumite programe în momentul de faţă nu vor putea fi cheltuiţi nici până în 2012", a spus Orban. Ministrul a adăugat că trebuie evitate întârzierile şi că, oricum, şi după ce va fi formulată această solicitare la UE va dura cel puţin trei luni până la aprobarea acesteia. "După ce facem noi propunerea de relocare între diferitele programe, această propunere va trebui aprobată de CE, ceea ce presupune o perioadă de minimum trei luni pentru aprobarea acestei măsuri de relocare", a spus Orban. El nu a putut preciza de la care ministere vor fi transferaţi bani, explicând că este necesară o evaluare. "Deocamdată trebuie să facem o analiză foarte clară, detaliată, şi în funcţie de asta vom vedea. Nu va dura mult, două-trei luni maximum, pentru că după aceea va fi prea târziu. După aceea nu vom mai putea să facem acest transfer. Va trebui să ne hotărâm în maximum două-trei luni ", a spus acesta.

Udrea: Am cerut suplimentarea fondurilor europene

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a declarat că a solicitat pentru cel puţin un miliard de euro din fondurile europene care n-au fost absorbite de alte ministere, printre care şi cel al Muncii, să fie cedat MDRT. ”Dacă am mai avea bani pe programul operaţional regional, i-am putea cheltui imediat, motiv pentru care ne-am gândit să cerem fonduri şi de la alte ministere, acolo unde, din analize, nu vor putea fi accesaţi toţi banii. Se vor lua bani de oriunde nu vor putea fi absorbiţi. (...) Noi ne-am bucura de oricât de mulţi bani, dar dacă ar veni peste un miliard euro de la toate ministerele, o parte din bani i-am direcţiona către reabilitare termică”, a precizat ministrul dezvoltării regionale şi turismului. Udrea a dat ca exemplu Ministerul Muncii: ”Acolo am solicitat ca o parte din bani să se aloce programului regional, pentru că ei sunt în întârziere cu contractările şi cu plăţile, dar pot fi şi din alte părţi”.Elena Udrea a precizat că MDRT a contractat 4,4 miliarde de euro, cu toate că a avut alocate 4,3 miliarde de euro, diferenţa venind din economiile care s-au făcut. Aceasta a adăugat că există proiecte depuse pentru un buget de 12 miliarde de euro, motiv pentru care s-a solicitat realocarea fondurilor europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image