2018-12-14 21:28


UE. Alte 2 miliarde de euro pentru Grecia

 |  17:18
UE. Alte 2 miliarde de euro pentru Grecia

Grecia a adoptat toate reformele incluse în primul pachet de măsuri convenite cu creditorii din zona euro, ceea ce permite ca Atena să primească viitorarea tranşă de împrumut, de 2 miliarde de euro, a declarat preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Statul elen are nevoie de cele 2 miliarde de euro pentru plata salariilor angajaţilor din sectorul public şi achitarea unor arierare.

Fondurile fac parte din programul de susţinere financiară în valoare de 86 de miliarde de euro convenit în vară de autorităţile elene şi reprezentanţii zonei euro.

Secretarii de stat din Ministerele de Finanţe ai ţărilor din zona euro au analizat sâmbătă progresele realizate de Grecia în adoptarea reformelor.

”În baza ultimelor informaţii, reprezentanţii zonei euro au fost de acord că autorităţile din Grecia au finalizat primul set de reforme şi măsurile din sectorul financiar care sunt esenţiale pentru succesul procesului de recapitalizare”, a spus Dijsselbloem.

El a arătat că au fost create condiţiile pentru aprobarea oficială în board-ul Mecanismului European de Stabilitate (ESM), luni, a furnizării tranşei de 2 miliarde de euro. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22

TAGURI: ue, miliarde, euro, grecia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...