2017-01-21 10:38

ECONOMIE


UE ar putea finanţa până la 95% din costul proiectelor de dezvoltare rurală

 |  14:32
UE ar putea finanţa până la 95% din costul proiectelor de dezvoltare rurală

Parlamentul European a aprobat un proiect prin care UE va putea să finanţeze până la 95% din costul proiectelor pentru dezvoltare rurală din Grecia, Irlanda, Portugalia, România şi Letonia, pentru a permite şi a accelera creşterea economică şi stimularea competitivităţii.

Această rată de cofinanţare mai ridicată pentru ţările ce se confruntă cu dificultăţi financiare urmează să fie aplicată temporar până la sfârşitul lui 2013.

Eurodeputaţii au susţinut creşterea ratei de cofinanţare prin Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, pentru a garanta că ţările care se confruntă cu probleme de finanţare din cauza crizei financiare pot să îşi implementeze în continuare proiectele.

Noile reguli se vor aplica numai până la sfârşitul lui 2013 şi vor fi limitate la perioada în care un stat membru este eligibil pentru asistenţă financiară prin intermediul mecanismului privind balanţa de plăţi(România, Letonia şi Ungaria) sau prin intermediul Mecanismului european de stabilizare financiară (Grecia, Irlanda şi Portugalia).

Suma totală a finanţării europene destinate dezvoltării rurale rămâne neschimbată, iar măsurile temporare nu vor avea impact asupra perioadei de programare de după 2013, se subliniază în rezoluţia adoptată în PE cu 622 de voturi pentru, 60 împotrivă şi 17 abţineri.

În continuare, Consiliul va trebui să aprobe oficial propunerea în următoarele zile, pentru a permite ca legislaţia să fie semnată oficială la sfârşitul şedinţei plenare de la Strasbourg. Noile reguli vor intra în vigoare după publicarea lor în Jurnalul oficial al UE.

Măsuri similare pentru proiectele de dezvoltare regională finanţe prin fonduri structurale au fost aprobate de PE în 1 decembrie şi urmează să fie discutate de Consiliu şi adoptate săptămâna aceasta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: UE, proiecte de dezvoltare ruralăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image