2017-01-21 21:44

ECONOMIE


UE impune taxe antisubvenție pentru importurile din China

 |  17:00
UE impune taxe antisubvenție pentru importurile din China
După o investigație care a durat 15 luni, UEa constatat că guvernul chinez a subvenționat semnificativ industria hârtiei,acordând credite ieftine, facilități fiscale și terenuri sub prețul pieței,practici ilegale după standardele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC),informează Comisia Europeană.

Uniunea Europeană a impus, sâmbătă, taxecompensatorii variind între 4 și 12% la importurile de hârtie de tipar deînaltăcalitate din China. Ancheta a mai stabilit că producătorii chinezide hârtie de calitate superioară își exportă produsele la prețuri de dumping încomunitatea europeană, ceea ce va determina UE să impună taxe antidumpingvariind de la 8 la 35,1%, în funcție de producător. "Este pentru primadată când luăm măsuri împotriva subvenționării strategice șidirecționatea unei industrii specifice, de către guvernul chinez. Nici unadintre aceste subvenții nu este în concordanță cu obligațiile pe care China șile-a asumat în 2001, când s-a alăturat OMC. Măsurile instituite astăzi(sâmbătă, n.r.) vor restabili condițiile echitabile de comerț pe piațaUE", a declarat purtătorul de cuvânt pe probleme de comerț al UE, JohnClancy.

Investigația, lansată în februarie 2010, astabilit că exporturile din China au exercitat presiuni asupra prețurilor pepiața UE, cu efecte negative semnificative asupra performanțelor financiare șioperaționale ale producătorilor europeni de hârtie de tipar de înaltă calitate,folosită mai ales pentru cataloage și broșuri.

Taxele antidumping definitive (între 8 și35,1%), precum și taxele antisubvenție vor fi impuse pentru următorii cinciani, cu posibilitate de prelungire în cazul în care producătorii europeni saualte părți vor cere CE să constate că expirarea lor ar duce la reaparițiaprejudiciului asupra industriei europene a hârtiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image