2017-01-23 00:32


Uite cine coordonează Parteneriatul Public-Privat. ANI verifică averea lui Mihai Prisăcariu

 |  19:07
Uite cine coordonează Parteneriatul Public-Privat. ANI verifică averea lui Mihai Prisăcariu
Directorul Unităţii Centrale deCoordonare a Parteneriatului Public-Privat din cadrul Guvernului, MihaiPrisăcariu, este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind posibile falsuri în declaraţiile de avere şipentru că de la începutul anului ocupă două funcţii publice. Chiar dacă au salarii de bugetari, plătite din buzunarele românilor, MihaiPrisăcariu şi soţia acestuia, Roxana Prisăcariu, deţin o avere de peste 1,1 milioane de euro.Surprinzător, Mihai Prisăcariu a precizat abia în declaraţia de avere depusă laînceputul acestui an că este fericitul posesor al unorconturi, încă din 2003, cu o valoare totală de 246.000 de euro şi 5,4 miliarde de lei vechi. Agenţia Naţională deIntegritate a refuzat să ne ofere detalii despre acest caz până în acestmoment. Mihai Prisăcariu a evitat să comenteze subiectul legat de cercetările efectuate de inspectorii ANI.

Chiar dacă are un salariu de bugetar angajat la Guvern, fostulpreşedinte al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în prezent, şeful Unităţii Centrale de Coordonare a Parteneriatului Public-Privat din cadrulGuvernului, Mihai Priscăcariu, este în posesia unei averi de invidiat.

Potrivit declaraţiei de avere înaintată de cătredirectorul Mihai Priscăcariu la Secretariatul General al Guvernului (SGG), fostulşef al CNSC deţine, împreună cu Roxana Prisăcariu (fostă Giurumescu), douăapartamente în Capitală , unul de 157 mp şi altul de 36 mp, în valoare totală deimpozitare de peste 136.000 de euro, plus o parte dintr-o locuinţă aflată înPetroşani, la o valoare de impozitare de circa 6.000 de euro. Directorul Unităţii Centrale de Coordonare a ParteneriatuluiPublic-Privat, Mihai Prisăcariu, deţine ceasuri şi bijuterii estimate laaproximativ 125.000 de euro, o colecţie de monede, bancnote în valoare deaproximativ 30.000 de euro, goblenuri de 2.500 de euro şi tablouri în valoareestimativă de 6.000 de euro . În afară de aceste bunuri, Mihai Prisăcariu estefericitul posesor al unor „conturi grase” în valoare totală de 246.000 de euro şi 5,4 miliarde de lei vechi. Pe lângă aceste conturi “frumuşele”, subalternul Premierului Emil Boc a încheiat, la sfârşitul anului trecut, un antecontract de vânzare-cumpărare pentru o locuinţă în Capitală, în valoarede 465.000 de euro, scadent în data de 31 decembrie 2011. În total, cei doi bugetari “amărâţi”, Mihai Prisăcariu şi Roxana Prisăcariu, deţin o avere de peste 1,1 milioane de euro.

Pe de altă parte, Mihai Prisăcariu, în 2010, a fostsuspendat din poziţia de consilier de soluţionare a contestaţiilor din cadrul CNSC,pentru trei ani, timp în care este angajat la Guvern. “Agenţia Naţională de Integritate verifică dacă Mihai Prisăcariu încalcă Statutul funcţionarului public şi blochează un post în cadrul ConsiliuluiNaţional de Soluţionare a Contestaţiilor”, ne-au declarat surse avizate.

Două declaraţii de avere, aceeaşi persoană, alteconturi

Punând în oglindă declaraţiile de avere depuse de “bogătaşul” Mihai Priscăriu, în 29 ianuarie 2010, ca şiconsilier de soluţionare contestaţii la CNSC cu cea de la sfârşitul luniiianuarie (a.c.), am fost surprinşi să constatăm maimulte nereguli. În ianuarie 2010, Prisăcariu, în afara locuinţelor, declara cădeţine un credit de 233.228 de lei, contractat în 2003, ce urma să fie scadentîn anul 2022. Surprize, surprize, după 12 luni, Mihai Prisăcariu a reuşit săîşi achite creditul de 233.228 de lei, probabil din salariul de bugetar. Maimult, şeful Unităţii Centrale şi-a adus aminte, la începutul anului, căare, încă din 2003, două conturi bancare, unul de 230.000de euro şi al doilea de 500.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image