2018-12-16 20:04


Ultima glumă a ministrului Orlando. Banii de la Loteria bonurilor fiscale nu se returnează

 |  18:09
Ultima glumă a ministrului Orlando. Banii de la Loteria bonurilor fiscale nu se returnează

Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor, a explicat marţi că problemele de la Loteria bonurilor fiscale au apărut ca urmare a unor diferenţe în interpretarea unui ordin de ministru, însă extragerile au fost legale, iar câştigătorii nu trebuie să returneze statului banii. "Decizia mea a fost aceea de a se schimba legislaţia aferentă pentru a simplifca acest mecanism. (...) Niciun român nu trebuie să ramburseze statului niciun ban câştigat din aceste loterii. (...) Loteriile organizate au fost făcute în mod legal, deci nu este nicio abatere", a explicat fostul ministru, potrivit Mediafax.

Întrebat însă ce se va întâmpla, având în vedere că întregul rezultat a fost viciat, Teodorovici a spus că a fost doar o problemă de interpretare a legii, însă nu sunt probleme pentru câştigători. "Comisia respectivă care a aplicat în special ce trebuia să aplice, adică principiul alegerii aleatoare a acestor bonuri fiscale, asta a făcut, numai că a avut o interpretare diferită faţă de ordinul de ministru", a spus acesta.

Legislaţia privind loteria bunurilor fiscale prevede că prima cifră extrasă din urne este cifra unităţilor, însă, în practică, prima cifră extrasă la loterie a fost considerată cea a sutelor. Astfel, la prima extragere a Loteriei, care a stabilit că sunt câştigători cei care au bonuri de 6 lei, a fost viciată, potrivit legii câştigători fiind cei cu bonuri de 600 de lei. Interpretarea acestei erori a fost că cei care au câştigat pe baza acestor extrageri vor trebui să returneze banii, urmând a fi recompensaţi cei cu bonurile câştigătoare potrivit ordinului iniţial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: gluma, ministru, orlando, loteria bonurilor fiscale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...