2017-01-21 23:44

ECONOMIE


Umbrărescu „şantajează” Compania de Drumuri

 |  21:00
Umbrărescu „şantajează” Compania de Drumuri

„Regele zăpezii”, Dorinel Umbrărescu, patronul firmei UMB Spedition, a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi rezilierea celor 14 contracte de deszăpezire a drumurilor din 13 judeţe din cauza unor datorii de aproximativ 150 milioane de euro. De frică să nu rămână descoperiţi în prag de iarnă, oficialii Companiei de Autostrăzi refuză „ruperea” contractelor de deszăpezire.

După ce a câştigat contractele multianuale de întreţinere a drumurilor naţionale, printr-o licitaţie controversată, Dorinel Umbrărescu, patronul firmei UMB Spedition, „fuge” de deszăpezire ca Dracu’ de tămâie. Chiar dacă, până la 1 octombrie, Compania de Autostrăzi trebuie să încheie noile contracte multianuale de întreţinere a drumurilor naţionale, oficialii CNADNR nici măcar nu au finalizat caietele de sarcini pentru noile acorduri ce vizează deszăpezirea şoselelor pentru perioada 2011-2014. „Sunt contracte multianuale de întreţinere a drumurilor naţionale care expiră şi în 2012 sau în 2013. Există o solicitare din partea UMB Spedition pentru rezilierea contractelor de deszăpezire. Compania de Autostrăzi are de achitat aproaximativ 600 milioane de lei, bani care reprezintă contravaloarea facturilor emise de UMB Spedition pentru întreţinerea drumurilor din 13 judeţe. Aproape toate drumurile din Moldova şi o bună parte din şoselele din Transilvania sunt deszăpezite de UMB Spedition, contracte în valoare de peste 300 milioane de euro. Marea problemă o reprezintă faptul că UMB Spedition are contracte de deszpăzire a drumurilor în zonele unde începe să ningă din octombrie-noiembrie. Sunt în lucru caietele de sarcini pentru contractele multianuale de întreţinere a drumurilor naţionale care exipră în acest an”, ne-au declarat surse din cadrul Companiei de Autostrăzi.

Umbrărescu: „Nu mai vreau contracte de deszăpezire”

Patronul firmei UMB Spedition, Dorinel Umbrărescu, a recunoscut că vrea să rezilieze contractele multianuale de întreţinere a drumurilor naţionale. „Nu mai vreau contracte de deszăpezire. Am depus trei cereri prin care solicit rezilierea celor 14 contracte multianuale pentru întreţinerea drumurilor naţionale din 13 judeţe. Aştept răspunsul oficialilor Companiei Naţionale de Autostrăzi. Renunţ la contracte pentru că sunt facturi întârziate şi de aproape doi ani”, ne-a spus Dorinel Umbrărescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ADRIAN
14 Sep 2011

Eu zic sa i-le tranfere direct lu iordache ca o sa le deszapezeasca cu elicopterul:)
NELU ROMSTRADE
15 Sep 2011

De acord! Am doua. Elicoptere.

Adauga un comentariu

Random image