2018-07-16 11:59


Un miliard de turişti

 |  14:52
Un miliard de turişti

Numărul turiştilor la nivel mondial va ajunge anul acesta la un miliard, potrivit unei estimări furnizate marţi la Madrid de secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, în timpul Consiliului executiv al acestei organizaţii.

Anul trecut, numărul turiştilor a fost de 980 de milioane, crescând cu 4,6% faţă de anul 2010. Potrivit lui Rifai, această evoluţie ascendentă va continua, odată cu liberalizarea transportului aerian între state şi cu politica de deschidere a frontierelor, care vor favoriza o mai bună conexiune între naţiuni.

Minsitrul spaniol al industriei, energiei şi turismului, Jose Manuel Soria, prezent şi el la reuniunea OMT, a vorbit despre rezultatele bune înregistrate anul trecut de sectorul turistic din Spania, care generează 10% din PIB-ul acestei ţări. El a recunoscut însă că această performanţă se datorează în mare măsură unor factori externi, iar odată cu îmbunătăţirea situaţiei politice din ţările ,,primăverii arabe,, oferta se va diversifica şi Spania va avea dificultăţi în a-şi menţine poziţia pe această piaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-26

TAGURI: turism, omt, un miliard

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova