2018-12-19 02:07


Un milion de euro, evaluarea la CFR Marfă

 |  21:00
Un milion de euro, evaluarea la CFR Marfă

Strategia guvernamentală de privatizare a companiei CFR Marfă aduce cel puţin un milion de euro în conturile “băieţilor deştepţi” din imobiliare înainte de  a genera orice venit pentru Ministerul Transporturilor.

Din cei 5,2 milioane de euro alocaţi de Ministerul Transporturilor pentru privatizarea CFR Marfă şi TAROM, aproximativ un milion de euro vor fi cheltuiţi numai pentru evaluarea activelor aflate în subordinea operatorului feroviar de marfă. Aceşti bani se adaugă altor câteva milioane de euro cheltuite în anii trecuţi de Ministerul Transporturilor pentru strategii de privatizare, evaluări şi actualizarea patrimoniului.

Noua evaluare a activelor CFR Marfă se face în contextul în care Sucursala Bucureşti a companiei a angajat în vara anului 2010 firma Irecson pentru evaluarea clădirilor şi a construcţiilor speciale. Pentru acest contract, operatorul feroviar de marfă a achitat câteva zeci de mii de euro. “Nu ştim care este valoarea acelui contract. Vagoanele şi locomotivele din patrimoniul CFR Marfă vor fi evaluate în acest an. Din evaluările firmei Irecson, 464 mijloace fixe, aflate în subordinea CFR Marfă, Sucursala Bucureşti, au fost cotate la circa 19 milioane de lei. Există anumite contracte speciale de închiriere a unor active, trebuie reevaluate şi aceste înţelegeri”, ne-au explicat reprezentanţii CFR Marfă.  

Conducerea companiei îşi face bagajele

În primă fază, Ministerul Transporturilor alocase 2 milioane de euro pentru evaluarea tuturor activelor aflate în patrimonial CFR Marfă. “După şedinţa comisiei de privatizare, formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării şi din Ministerul Finanţelor s-a decis ca fondurile alocate pentru evaluarea activelor CFR Marfă să fie reduse la un milion de euro. Suntem în plin proces de selectare a firmei care se va ocupa de evaluarea clădirilor, activelor fixe şi mobile aflate în subordinea CFR Marfă”, ne-au explicat surse din comisia de privatizare a CFR Marfă. Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor a ordonat conducerii CFR Marfă şă îşi mute birourile în clădirea Ministerului, eliberând o valoroasă clădire situată în plin centrul Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DOREL
17 Aug 2011

ce legatura are poza cu GFR cu articolul despre evaluarea patrimoniului CFR Marfa?
Random imageUltimele stiri


loading...