2019-02-23 01:10


Unu din patru ROMÂNI se împrumută ca să-și poată plăti FACTURILE curente

 |  16:12
Unu din patru ROMÂNI se împrumută ca să-și poată plăti FACTURILE curente

Un sfert (26%) dintre români se împrumută pentru a-şi plăti facturile curente, arată rezultatele Raportului European al Plăţilor Consumatorilor.

Sursele împrumuturilor au fost prietenii (42%), familia (37%) sau banca (30%). Raportul arată că 35% dintre cei care se împrumută pentru plata facturilor au în întreţinere cel puţin un copil sub 18 ani.

Pe de altă parte, din ce în ce mai mulţi români îşi dau seama de importanţa educaţiei financiare. Astfel, din sondaj reiese faptul că 85% dintre părinţii respondenţi îşi învaţă copiii despre gestionarea eficientă a banilor, iar 77% dintre aceştia îşi doresc ca şcoala să se implice mai mult în educaţia financiară a copiilor. Raportul de specialitate relevă, totodată, că 59% dintre români fac economii în fiecare lună, valoarea medie a economiilor lunare fiind de 480 lei (104 de euro). Din totalul celor care pun bani deoparte 65% sunt bărbaţi. Motivele pentru care românii economisesc sunt: cheltuielile neprevăzute (75%), vacanţele (42%) sau pentru o viitoare achiziţie imobiliară (13%). În acest context, România se clasează pe penultimul lor din Europa la valoarea sumelor economisite, în timp ce Elveţia este în frunte, cu o medie de 590 euro economisiţi lunar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-27

TAGURI: romani, sfert, imprumut, facturi, plati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DACĂ-S PROȘTI
27 Noi 2018

ȘI-ȘI VOTEAZĂ CĂLĂII, AȘA LE TREBUIE! NEAM PROST, DE LAOZE, LAȘI ȘI JEGOȘI!
ANALFABETII FUNCTIONALI.......
27 Noi 2018

..........in Romania numara 46% din populatia peste 18 ani. Acestia sunt masa de manevra a mafiei psd si creerele spalate de haznaua 3. Pentru acesti indivizi sufera poporul roman. Aceste gunoaie voteaza mafia psd pentru doi arginti in plus la pensie. Ei sunt cei care gonesc tinerii din tara. Ei sunt FRÂNA SOCIETATII ROMANESTI. EI AU TRANSFORMAT ROMANIA INTR-UN TOMBERON PLIN DE CORUPTI SI PUSCARIASI CARE HOTARASC DESTINELE OAMENILOR CINSTITI SI ONESTI.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...