2017-01-22 10:15

ECONOMIE


Va fi declanşat conflictul de muncă la SNR?

 |  21:00
Va fi declanşat conflictul de muncă la SNR?

Angajaţii din Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, instituţie aflată în subordinea Ministerului Comunicaţiilor, iau în calcul declanşarea conflictului colectiv de muncă. Sindicaliştii reclamă eşecul programului de restructurare a societăţii, soldat cu mari pierderi financiare, disponibilizări şi întârzieri la plata salariilor.

Un conflict mocnit a izbucnit încă din luna septembrie 2011 înSocietatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), după ce conducerea Ministerului Comunicaţiilor a decis disponibilizare a 21% din personal (mai precis, 400 de salariaţi din totalul de 1.983), în scopul eficientizării activităţii. Măsura, contestată vehement de sindicate, a fost urmată imediat de înfiinţarea a încă trei Direcţii Operaţionale Teritoriale (pe lângă cele patru existente la nivel naţional), unde a fost angajată doar clientela PDL, după cum ne-au declarat surse avizate din SNR. Creşterea numărului direcţiilor cu 75% a majorat, evident, cheltuielile de personal şi de funcţionare, fapt reclamat de sindicate, fără nici un succes. Au urmat trei reorganizări ale activităţii SNR, care au condus la mari disfuncţionalităţi în derularea normală a serviciilor oferite de SNR. Nu în ultimul rând, un val de teroare a fost abătut asupra angajaţilor, care au reclamat inclusiv la Preşedinţia României abuzurile din SNR, angajaţii fiind ameninţaţi cu disponibilizarea fără salarii compensatorii, suspendarea turelor de noapte şi alte forme de hărţuire care au culminat cu neplata salariilor la termenul stabilit prin Contractul Colectiv de Muncă.

Vreme, imun la sesizări

Angajaţii SNR l-au informat în repetate rânduri pe fostul ministru al comunicaţiilor, Valerian Vreme, că profitul SNR nu va putea creşte în condiţiile în care numărul Direcţiilor Operaţionale Teritoriale a crescut cu 75% într-un singur an. Toate sesizările lor au rămas însă fără ecou.

Potrivit sindicaliştilor, lipsa performanţelor manageriale şi efectele dezastruoase ale politicilor de “reformă” aplicate anul trecut se va constata la analiza execuţiei bugetare pe 2011 la SNR. “Dacă SNR nu va realiza în 2011 un mic profit, vina aparţine celor care gestionează şi administrează veniturile societăţii şi care prin deciziile şi măsurile luate au dus societatea spre lipsă de performanţă economică-financiară”, subliniază Federaţia Sindicatelor Radiocomunicaţii, într-o scrisoare adresată directorului general Cristian Niţu. “În ultimii trei ani, angajaţii nu au beneficiat de creşterea salariilor, iar după disponibilizările şi reorganizările repetate şi creşterea cu 75% a Direcţiilor Operaţionale Teritoriale, salariaţii SNR, prin Federaţia Sindicatelor din Radiocomunicaţii, cer la începutul lui 2012 o creştere salarială”, se mai arată în documentul citat.

Menţionăm că bugetul SNR pe anul în curs nu a fost publicat nici la această oră în Monitorul Oficial, nefiind încă avizat de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: SNR, disponibilizari, Cristian Niţu, Valerian VremeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TRAIAN
15 Feb 2012

trebuie urgent o analiza a modului cum a fost pradata aceasta companie strategica a tarii, SN Radiocomunicatii,inclusiv perioada fostului CEO .Mircea CAZAN ,fost invatator ,acum deputat cu banii pentru campanie de la RADIOCOMUNICATII.Greu de crezut ce s-a putut intampla cu astfel de companii date pe mana unor ordinari politruci,fara a semna macar un proces verbal de ce lasa in urma.
DECEBAL
15 Feb 2012

firma merge in virtutea inertiei. conducatorii ei au avut grija numai de ei. disponibilizatii isi plang de mila pe zapada asta, in timp ce sefuletii nou pusi urla din toti rarunchii la bietii angajati stresati , ramasi sa duca greul in spate. asta-i cu siguranta o firma din romania unde profesionalismul nu mai conteaza, ci numai apartenenta politica. jos guvernul!!!

Adauga un comentariu

Random image