2018-12-17 17:15


Vacanţe la ţară, cu preţuri de la 175 de lei

 |  15:38
Vacanţe la ţară, cu preţuri de la 175 de lei

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) a anunțat că a demarat ediția a 25-a a programului “Vacanțe la țară”, în perioada 3 mai – 19 iunie 2015. Destinatarii programului sunt toate categoriile de turişti, ”care pot descoperi viaţa satului, tradiţiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism şi care pot servi o masă tradiţională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta”. Asociația Naţională a Agenţiilor de Turism (A.N.A.T.) a propus valorificarea acestuia şi prin agenţiile de turism membre, ca şi la ediţiile precedente.

Tarifele recomandate pensiunilor pentru actuala ediţie a programului “Vacanţe la ţară” sunt de: 175 lei/ persoană pentru cazare la pensiunile de 2 margarete, de 225 lei/ persoană pentru pensiunile de 3 şi 4 margarete  și de 290 lei/ persoană pentru pensiunile de 5 margarete. În tarif sunt incluse 5 nopţi cazare în cameră dublă, respectiv 6 zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun.

”Anul trecut s-au împlinit 20 de ani de când un vis semeţ a prins încet, încet contur, acela de a reuni şi de a reprezenta pensiunile din România sub o umbrelă protectoare, Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC. Estimăm o creştere a cererii faţă de anul precedent, în cadrul acestui program”, a declarat Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.

Potrivit acesteia, în acest an, cererea pentru turism rural este cu mult mai mare de 1 Mai decât a fost în perioada de Paşte.

”Orientarea turiştilor români către pensiuni are două motive puternice. În primul rând, din ce în ce mai mulţi români optează pentru tradiţii, linişte şi un cadru natural deosebit. Pe de altă parte, la ora actuală există peste 6.000 de pensiuni, vile şi hosteluri autorizate în aproape toate regiunile ţării, fiind extrem de accesibile pentru turişti. Bucureştenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii – Maramureş sau zona Apusenilor, ieşenii – Neamţ şi Bucovina”, a adăugat președintele ANTREC.

Filialele ANTREC participante, în prima fază, la acest program sunt: Alba, Argeş (Rucăr), Bihor (Băile Felix, Băile 1 Mai, Remeţi), Braşov (Bran, Moieciu, Râşnov, Teliu, Timişul de Jos, Zărneşti), Constanţa, Covasna (Balvanyos, Dalnic, Târgu Secuiesc), Gorj (Cartiu, Baia de Fier, Peştişani, Tismana), Iaşi (Codrii Paşcanilor), Maramureş (Botiza, Deseşti, Şieu, Rozavlea, Poienile Izei, Săpânţa, Borşa), Mehedinţi (pensiuni din Clisura Dunării/Cazanele Dunării), Neamţ (Ceahlău, Pipirig) şi Prahova (Slănic Prahova).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-02

TAGURI: turism, rural, antrec, anat, vacanta, tara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...