2018-12-15 18:57


Vacanțele scurte la munte, cu mașina, preferate de români

 |  19:20
Vacanțele scurte la munte, cu mașina, preferate de români

Românii preferă călătoriile de agrement şi vacanţele mai scurte de o săptămână, muntele conducând în topul preferinţelor pentru concediile de câteva zile, arată rezultatele celui mai recent Studiu Naţional de Audienţă (SNA) Focus realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). 54% dintre români şi-au alocat în ultimele 12 luni resurse de timp şi financiare pentru vacanţe mai scurte de o săptămână, în timp ce 32% dintre cei intervievaţi au optat pentru o vacanţă mai lungă.

Cei mai mulţi dintre respondenţi (41%) şi-au declarat intenţia de a face o călătorie de agrement de scurtă durată în viitorul apropiat, ceea ce înseamnă că aproximativ 4 milioane de oameni plănuiesc să plece într-o vacanţă mai scurtă de o săptămână în 2015.

Destinaţia principală luată în considerare pentru planificarea vacanţelor scurte este de departe România, muntele conducând în topul preferinţelor pentru concediile de câteva zile. Acest aspect este influenţat şi de faptul că vacanţele la mare sunt limitate la anotimpul cald, ceea ce oferă litoralului un caracter sezonier.

39% dintre persoanele care au petrecut o vacanţă scurtă în România în ultimul an au ales cazarea în pensiuni/agroturism, în timp ce 47% dintre românii care au călătorit într-o ţară străină au optat pentru cazarea în hoteluri de 3 stele.

Indiferent de destinaţia aleasă, cei care optează pentru călătorii de agrement sau vacanţe mai scurte de o săptămână aleg, de cele mai multe ori, utilizarea automobilului, în detrimentul altor mijloace de transport. Studiul este reprezentat de populaţia din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 şi 74 de ani. Studiul măsoară preferinţele de consum de bunuri şi servicii ale populaţiei urbane.

BRAT este organizaţia industriei de media din România care măsoară audienţa presei scrise şi a mediului online, auditează tirajele (presa scrisă) şi monitorizează investiţiile în publicitate (presa scrisă, online, radio şi outdoor). Studiul Naţional de Audienţă Focus este realizat de BRAT şi reprezintă unica sursă pentru piaţa de media şi publicitate din România pentru furnizarea rezultatelor de audienţă care sunt utilizate pentru tranzacţionarea spaţiului publicitar în presa scrisă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: brat, vacante, romani, turism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...