2017-01-21 21:46

ECONOMIE


Vacanţele în Europa, cu până la 15% mai scumpe în 2011

 |  16:54
Vacanţele în Europa, cu până la 15% mai scumpe în 2011
Preţurile pachetelorturistice din Europa au crescut în acest an cu până la 15%, în top aflându-seTurcia, Anglia, Franţa şi Spania, iar turoperatorii explică majorările prinieşirea acestor ţări din criză şi printr-o cerere mai mare, pe fondulrenunţării turiştilor la vacanţele în Egipt şi Tunisia.

"Aproapetoată Europa s-a scumpit. Europa iese din criză şi nu mai vede sensulpreţurilor scăzute. Au dat aproape doi ani preţurile în jos, dar acum tind sărevină la nivelurile din 2007-2008", a declarat Alin Burcea, proprietarulagenţiei de turism Paralela 45. El a adăugat că nici o destinaţie europeană nus-a ieftinit în acest an. Potrivit lui Burcea, pe primul loc în topulscumpirilor din acest an se situează Turcia, cu până la 15%, pe fondulcererilor tot mai mari de la an la an.

Operatoriide turism din Marea Britanie şi Franţa au urcat preţurile cu 5-10%, în timp cepachetele din Spania s-au scumpit cu 2-5%. De asemenea, hotelierii bulgari aucrescut tarifele cu până la 5%.

"Turciiau cele mai mari scumpiri pentru că la ei e cerere uriaşă. Mai ales dupăevenimentele din Egipt, există o mare presiune pe Turcia şi este posibil capentru România să nu mai fie disponibile la fel de multe locuri ca anultrecut", a afirmat Burcea. El a adăugat că un caz aparte îl constituie Dubai, către care s-auorientat o parte importantă dintre turiştii străini care mergeau în Egipt. Dinacest motiv, pachetele turistice din Dubais-au scumpit în ultimele săptămâni cu 50-60%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image