2018-12-11 08:53


Val uriaş de disponibilizări în rândul angajaţilor băncilor europene

 |  13:51
Val uriaş de disponibilizări în rândul angajaţilor băncilor europene

Băncile europene concediază angajaţi într-o manieră care aminteşte de perioada care a urmat falimentului Lehman Brothers, determinând un analist să remarce "o baie de sânge" în rândul bancherilor din regiune, din cauza crizei datoriilor de stat, potrivit unei analize Bloomberg.

Marile bănci europene au anunţat 40.000 de concedieri în ultima lună, reducând în acest an personalul într-un ritm de şase ori mai abrupt decât rivalii din Statele Unite din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din Europa, care afectează sever veniturile din tranzacţii financiare.

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a anunţat marţi că va elimina 3.500 de locuri de muncă, majoritatea de la banca de investiţii a grupului. Grupul britanic HSBC a anunţat pe 1 august 30.000 de concedieri. Barclays dă afară 3.000 de angajaţi, iar Royal Bank of Scotland eliberează 2.000 de posturi.

Credit Suisse a anunţat pe 28 iulie 2.000 de concedieri.

Băncile europene concediază în acest an angajaţi într-un ritm de şase ori mai rapid decât cele americane, potrivit datelor Bloomberg, din cauza temerilor privind extinderea crizei datoriilor de stat către Italia, Spania şi Franţa, care generează turbulenţe puternice pe pieţele financiare şi taie din veniturile diviziilor de trading ale grupurilor financiare, din afacerile pe subscrieri la emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni şi pe segmentul de fuziuni şi achiziţii.

"Este o baie de sânge, şi mă aştept să se înrăutăţească. Nu văd perspective de reangajare prea bune pentru cei care îşi pierd locurile de muncă. Indiferent cât eşti de bun, nimeni nu vrea să vorbească despre angajări. Viaţa va fi foarte dificilă timp de doi, trei ani", comentează preşedintele firmei de recrutare de directori executivi Sammons Associates Londra, Jonathan Evans.

Astfel, băncile europene au ajuns să concedieze în cel mai agresiv ritm de la falimentul Lehman Brothers din 2008, eliminând circa 67.000 de locuri de muncă de la începutul anului, potrivit datelor Bloomberg. Băncile britanice acoperă 50.000 din această cifră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...