2017-01-18 03:58

ECONOMIE


Vânzarea MIC.RO, negociată cu 7-Eleven

 |  21:00
Vânzarea MIC.RO, negociată cu 7-Eleven

Presat de datoriile către furnizorii care cer insolvenţa lanţului de magazine MIC.RO, omul de afaceri Dinu Patriciu negociază vânzarea sau asocierea cu grupul internaţional 7-Eleven, susţin surse din piaţa de retail. Patriciu trebuie să găsească urgent o soluţie, fiind presat nu numai de furnizori, ci şi de băncile de la care a contractat credite de peste 45 milioane de euro.

„Negocierile cu 7-Eleven au început în toamna anului trecut şi au ca termen de finalizare luna martie 2012. Se discută despre o infuzie de capital în reţeaua MIC.RO de 60 milioane de euro”, au declarat surse din retail, citate de Mediafax.

7-Eleven este cel mai mare lanţ de magazine de proximitate din lume, cu peste 43.500 de unităţi în 16 state, din care 8.900 sunt localizate în America de Nord.

Mai mulţi furnizori ai MIC.RO au început să se organizeze în asociaţii pentru a avea mai multe şanse să-şi recupereze banii pe marfa livrată şi neplătită. „Noi ne ocupăm acum de crearea unei asociaţii a furnizorilor păgubiţi de MIC.RO. Aceştia au fost mulţumiţi de colaborarea cu lanţul de retail până în luna august, dar din septembrie au început să întârzie cu plăţile. Avem clienţi care de atunci nu au mai primit nici un ban”, a declarat, pentru Mediafax, Carmen Creţu, avocat la Coltuc şi Asociaţii, societate care reprezintă zece firme care au de încasat bani de la magazine.

Chirii neplătite de mai multe luni

Surse din piaţa de retail susţin şi că MIC.RO are chirii neplătite de mai multe luni în cazul multor magazine. Zeci de magazine MIC.RO din Bucureşti şi din întreaga ţară au fost deja închise, iar pe geamurile unora dintre ele sunt afişe pe care scrie „Spaţiu de închiriat”.

Nici magazinele mobile nu sunt mai performante. Din peste 100 de magazine mobile, cele mai multe au fost retrase în ultima perioadă de pe străzi.

Dincolo de datoriile pe care le au la furnizori şi la proprietarii spaţiilor în care funcţionează, în ultimul an şi jumătate lanţurile de magazine deţinute de Patriciu, MIC.RO şi miniMax, s-au împrumutat de la mai multe bănci cu peste 45 milioane de euro.

Astfel, în septembrie 2010, BCR a acordat o facilitate de credit de 13,2 milioane de euro societăţii Mercadia Holland. Trei luni mai târziu, MIC.RO Retail şi MiniMAX Discount au contractat două credite, de 9 milioane de euro şi, respectiv, 10 milioane de euro, de la UniCredit Ţiriac Bank. În mai 2011, MIC.RO Retail a luat de la BRD un credit de 5 milioane de euro, pentru ca în luna august a anului trecut, MIC.RO şi miniMAX să garanteze cu bunurile aflate pe stoc creanţe de 10 milioane de euro la Raiffeisen Bank, plus dobânzi.

În luna septembrie a anului trecut, MIC.RO retail a preluat, printr-un contract de leasing semnat cu UniCredit Ţiriac, 131 de maşini Fiat Ducato Maxi Cabinato.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: Patriciu MIC.RO, MIC.RO vanzare, datorii MIC.RO, 7-Eleven-MIC.ROComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image