2017-01-21 12:53

ECONOMIE


Vânzările de alimente, băuturi şi carburanţi au scăzut cu până la 7,2% în septembrie faţă de august

 |  12:35
Vânzările de alimente, băuturi şi carburanţi au scăzut cu până la 7,2% în septembrie faţă de august

Vânzările de alimente, băuturi, tutun, dar şi cele de produse nealimentare şi carburanţi au scăzut în septembrie, ca serie brută, cu între 1,1% şi 7,2% faţă de august, astfel că afacerile din comerţul cu amănuntul s-au redus pe ansamblu cu 3%. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, de 7,2%, urmat de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, care s-au diminuat cu 1,8%, şi de vânzările de produse nealimentare, cu -1,1%, reiese din datele publicate vineri de INS, citate de Mediafax.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia celui auto) a crescut pe ansamblu cu 0,7% datorită majorării cu 3% a vânzărilor de alimente, băuturi şi tutun, în timp ce comerţul de carburanţi a scăzut cu 4%, iar cel de produse nealimentare cu 1%.

Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în septembrie 2011, vânzările de alimente, băuturi, tutun au scăzut cu 3,7% ca serie brută şi cu 5,1% ca serie ajustată, cele de carburanţi s-au redus cu 10,1% şi respectiv 9,5%, iar comerţul cu produse nealimentare a fost cu 2,8% mai mic ca serie brută şi cu 2,1% ca serie ajustată.

Pe ansamblu, în septembrie comparativ cu aceeaşi lună din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul s-a redus cu 5% ca serie brută şi cu 5,2% ca serie ajustată.

În primele nouă luni, vânzările de alimente, băuturi, tutun au scăzut cu 8,1% ca serie brută şi cu 8,5% ca serie ajustată, cele de carburanţi s-au redus cu 3,5% şi respectiv 4,2%, iar comerţul cu produse nealimentare a fost cu 2,6% mai mic ca serie brută şi cu 2,5% ca serie ajustată. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image