2017-01-24 05:11


Vânzările Petrom către populaţie au scăzut din nou

 |  14:46
Vânzările Petrom către populaţie au scăzut din nou

Vânzările cu amănuntul de carburanţi s-au redus cu 5% în acest an, pe fondul creşterii preţurilor şi scăderii puterii de cumpărare a românilor, a declarat, pentru The Money Channel, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, precizează NewsIn.

Acesta este al treilea an consecutiv în care se înregistrează o contracţie a consumului individual. Au crescut, în schimb, vânzările pe zona corporate, ceea ce înseamnă că şocul iniţial cauzat de criza economică a fost depăşit de mediul de afaceri.

"Dacă ne uităm la carburanţi, cererea a fost în continuă scădere. Iată, este al treilea an cu un nivel de scădere în jur de 5%, lucru care este determinat de starea economiei, de creşterea sau, în acest caz, descreșterea consumului privat, toate afectând cererea pentru un produs sensibil, cum este carburantul, la starea economică şi la puterea de cumpărare a consumatorului individual", a declarat Mariana Gheorghe.

Aceasta a mai precizat că, "în privinţa gazului, am văzut o creştere nu foarte mare, dar o creştere a întregii pieţe, întregii cereri a pieţei, şi noi am urmărit în mare gradul de creştere a pieţei sezoniere, dar până în 10% a fost creşterea pe care noi am capturat-o, cum au făcut şi alţii. Acest lucru arată o revigorare a industriei", a completat Mariana Gheorghe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-01

TAGURI: Petrom, Mariana_Gheorghe, carburanti, vanzari, consumComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image