2018-11-17 00:27


Vasile Dîncu: Programul Prima Casă va continua și se încearcă optimizarea lui

 |  13:34
Vasile Dîncu: Programul Prima Casă va continua și se încearcă optimizarea lui

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, joi, că programul "Prima Casă" va continua, existând posibilitatea ca unele familii tinere să aibă acces la acesta fără să plătească un avans.

"În ceea ce privește programul 'Prima Casă', el va continua. Sperăm, după negocierile pe care le-am avut anul acesta cu Ministerul de Finanțe, să avem un buget începând de anul viitor de câteva ori mai mare, pentru că este cu adevărat un program de succes din ultimii ani și a reușit să performeze foarte bine din toți indicatorii. (...) Vom încerca să optimizăm acest proiect. (...) Poate este necesar să ne gândim un pic la condiții, să facem niște condiții de acordare a avansului, de exemplu, care să fie în corelație cu veniturile pe care le au familiile tinere. Pentru multe familii tinere, (...) 15% din valoarea unei locuințe este poate prea mult, este și greu de obținut un credit. Așa încât ne gândim la facilitarea acestor credite legate de 'Prima Casă'", a afirmat vicepremierul Vasile Dîncu la dezbaterea publică a proiectului de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei Naționale a Locuirii, care are loc joi la MDRAP, transmite Agerpres.

În opinia ministrului, aceste avansuri ar trebui să scadă și să fie în corelație cu veniturile tinerilor.

"Și, eventual, inclusiv duratele să fie extinse, pentru ca să fie un acces mai ușor la locuințe sociale. (...) 'Prima Casă' este o formă, până la urmă, de a sponsoriza o locuință pentru tineri, deci are o dimensiune socială", a completat Vasile Dîncu.

Chestionat dacă acest avans la "Prima Casă" ar trebui să scadă la 0%, ministrul a spus că acest lucru va fi decis în funcție de analizele ce vor fi făcute.

"Chiar și 5% pentru unele familii, care nu pot obține un credit, este (o valoare — n.r.) foarte mare. În funcție de situație, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot să dea un avans, să poată să aibă acces și fără un avans, dacă o analiză financiară a veniturilor arată acest lucru", a completat Vasile Dîncu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-10

TAGURI: vasile dincu, program, prima, casa, continua, incearca, optimizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...