2017-01-20 20:04

ECONOMIE


Vasilescu (BNR): Normele privind creditele ar putea intra în vigoare la finele lui octombrie

 |  17:23
Vasilescu (BNR): Normele privind creditele ar putea intra în vigoare la finele lui octombrie

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, ieri, că normele privind creditele pentru persoanele fizice ar putea intra în vigoare la sfârşitul lunii octombrie.

„Astăzi  (20 septembrie, n.r.) se va încheia dezbaterea. Propunerile vor fi sintetizate, apoi se va face un document care va fi înaintat Consiliului de Administraţie, unde va fi dezbătut. Nu pot să spun ce va trece din normele propuse, fiind vorba de vot care trebuie să aibă cel puţin cinci «da». (...) Bănuiesc că vor intra în vigoare până la sfârşitul lui octombrie”, a precizat Vasilescu, citat de NewsIn.

Potrivit unui proiect BNR, creditele de consum ar putea fi acordate pe o perioadă de cel mult 5 ani, iar solicitanţii trebuie să aducă garanţii de cel puţin 133% din valoarea împrumutului. În ceea ce priveşte creditele imobiliare, regulamentul aduce precizări în privinţa garanţiei. Valoarea unui credit pentru investiţii imobiliare nu poate depăşi 85% din valoarea imobilului pentru achiziţionarea căruia se solicită creditul şi/sau din valoarea devizului estimativ în cazul creditelor acordate în lei, 70% în cazul creditelor denominate în euro sau indexate la cursul euro şi 60% în cazul creditelor denominate în alte valute sau indexate la cursul unor alte valute.  

„Împrumutătorii trebuie să pună la dispoziţia persoanelor fizice care solicită acordarea unui credit în valută sau indexat la cursul unei valute broşuri editate conţinând avertizări cu privire la posibilitatea şi consecinţele creşterii costului creditului în cazul materializării riscului valutar, precum şi recomandări asupra nivelului gradului de îndatorare acceptabil pentru diferitele categorii de clientelă”, se mai arată în document. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

METIN CERCHEZ
21 Sep 2011

la cite credite cu acte false au dat cei de la brd-anca ivascu-cea care detine firmele lui traian basescu,niculesu de la brd caras si caratas-cu stiinta directorului francez-sa mai tin banii la brd? da faliment cum se zvoneste?

Adauga un comentariu

Random image