2019-01-23 18:40


Veste PROASTĂ pentru DATORNICI. Aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice, AMÂNATĂ pentru a TREIA oară

 |  21:36
Veste PROASTĂ pentru DATORNICI. Aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice, AMÂNATĂ pentru a TREIA oară

Guvernul a decis, joi, printr-o ordonanță, amânarea cu încă cinci luni a intrării în vigoare a Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice, până la data de 1 ianuarie 2018, pentru pregătirea riguroasă a mecanismului de aplicare.

Legea a fost adoptată în Parlament în data de 20 mai 2015. Aplicarea acestei legi a mai fost amânată cu un an, respectiv până în decembrie 2016, iar ulterior cu încă șapte luni, pentru 1 august 2017.

"Decizia a fost luată de Executiv având în vedere complexitatea domeniului reglementat prin această lege, precum și punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnalează faptul că este nevoie de pregătirea riguroasă a capacității administrative a instanțelor chemate să aplice procedurile insolvenței persoanelor fizice", precizează sursa citată.

În comunicat se arată că în adresa CSM se menționează și faptul că legislația recent adoptată privind darea în plată oferă soluții alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilității contractului pentru una din părți.

"Prin urmare, prelungirea termenului de aplicare a Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice are scopul să asigure timpul necesar pentru pregătirea personalului responsabil", potrivit aceluiași comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-27

TAGURI: legea insolventei, guvern, prorogare, amanata, datornici, veste proasta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...