2019-01-22 04:21


Vești bune de la TRANSPORTURI: peste 800 de km de AUTOSTRADĂ vor fi scoși la licitație în 2017

 |  14:44
Vești bune de la TRANSPORTURI: peste 800 de km de AUTOSTRADĂ vor fi scoși la licitație în 2017

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, după o vizită la Ministerul Transporturilor, că anul acesta sunt previzionați a fi scoși la licitație, pe SEAP, 800 de kilometri de autostradă.

"A fost o vizită de punere de acord despre modul de lucru, cu vești bune - cei 800 de km de autostradă previzionați a fi urcați pe SEAP anul acesta. Eu aș spune că este un bun început. (...) Dar și ceea ce înseamnă partea de deblocare instituțională, fiindcă sunt o mulțime de lucruri care țin tot de Guvern, care creează probleme în desfășurarea proiectului, de la mediu la autorizații șamd", a declarat Tudose, potrivit Agerpres.

Șeful Guvernului a precizat că a ales Ministerul Transporturilor pentru prima sa deplasare în calitate de premier la un minister datorită "importanței covârșitoare" a acestei instituții în economia României.

De asemenea, premierul a spus că a stabilit cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, "un mod de lucru în timp real", cu responsabili pe fiecare lucrare și cu un sistem de verificare.

"Domnul ministru își va organiza echipa, cu vizite inopinate pe șantier și cu toată publicitatea de rigoare asupra celor care nu fac treabă și cu sancțiuni administrative, contractuale, acolo unde se poate", a susținut Tudose.

TUDOSE: „Proiectele sunt pe drumul cel bun!”

 

 

Potrivit premierului, și celelalte proiecte mari ale Ministerului Transporturilor sunt "pe drumul cel bun".

"Celelalte proiecte mari sau zone de competență ale ministerului - pe naval, pe feroviar, pe aviație - (...) înțeleg că sunt pe drumul cel bun. Finanțarea este, banii europeni sunt aproape gata (...) să fie absorbiți", a mai spus Tudose.

Șeful Executivului a subliniat că trebuie găsită o soluție și în privința modului de atribuire a lucrărilor. "La noi încă primordial în atribuirea unei lucrări este prețul și vorbim mai puțin despre calitatea lucrării, garanția dată și viteza de execuție. Eu cred că ar trebui să mai schimbăm un pic lucrurile și cele trei elemente (...) să conteze mai mult, dacă nu definitoriu", a declarat Tudose.

Întrebat dacă centura Bucureștiului și metroul vor trece în administrarea Primăriei Capitalei, prim-ministrul a răspuns că se va lucra "instituțional". "Specialiștii vor găsi soluții", a explicat șeful Guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-05

TAGURI: razvan cuc, transporturi, mihai tudose, premier, autostrada, kilometri, licitatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIS
05 Iul 2017

sa raspunda de ce castiga licitatii firme care isi bat joc de proiecte.ex firma straco care tine drumul pitesti campulung blocat de doi ani si acum au blocat si drumul campulung brasov.cum a castigat aceasta firma continuarea lucrarilor cand tin 6 semafoare de doi ani pe drumul campulung pitesti?nimeni nu le face nimic cred ca dau spagi la cel mai inalt nivel.accidentul militarilor a fost posibil si din cauza blocarii drumului campulung bradov de aceasta firma straco a mafiei.si mai sunt si alte firme care castiga licitatii cu toate ca isi bat joc de lucrari.
Random imageUltimele stiri

loading...