2019-01-18 01:26


Vezi ce a decis CCR în legătură cu proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni

 |  14:33
Vezi ce a decis CCR în legătură cu proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis marți ca neconstituțional proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni. Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a anunţat că judecătorii CCR au admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Guvern în toamnă.

”Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a stabilit că legea este neconstituţională cel puţin din două mari motive. Primul este încălcarea gravă a principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat şi până la actul adoptat de Camera decizională există o diferenţă substanţială. Senatul a adoptat legea în formula pe care au redactat-o iniţiatorii, iar la Camera Deputaţilor au fost modifcate practic aproape toate articolele”, a spus Dorneanu.

Totodată, s-a considerat că soluţia pe care a adoptat-o Camera Deputaţilor, de reconversie la data încheierii contractului, ”este greşită şi nu corespunde niciunor directive europene”. O decizie în acest caz era aşteptată încă din luna noiembrie a anului trecut, dar a fost amânată de judecători pentru 18 ianuarie şi, ulterior, pentru 7 februarie 2017.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: CCR, proiect, lege, conversie credite, franci elvetieni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUDECATORII NU RASPUND! GHINIO
07 Feb 2017

PUTEM CONSTATA: întotdeauna, când este vorba despre cele 3 puteri "independente" din Romania si Beneficile, Sinecurile lor, CCR voteaza in FAVOAREA LOR ( SIEȘI ) si, intotdeauna ori 99% in DEFAVOAREA CETĂŢEANULUI NORMAL! EI, CU VENITURILE LOR IMENSE, PLATITE DE NOI, CE TREABA AU! ROMANI, NU V-ATI SATURAT DE DUBLA MASURA, DOSARE LA SERTAR TINUTE DE MAGISTRATI, MAFIOTI "IERTATI" DE SUTE DE MILIOANE DE EURO DE PARLAMENT LA COMANDA POLITICA si ARMATA DE GENERALI CARE CONFORL LEGII 134/2014 CUMULEAZA, ACUMULEAZA si IAR CUMULEAZA!
BRAIOR
07 Feb 2017

Se stinge si aceasta speranta. Nu facem parte decat din multimea celor care trebuie sa suporte costul vietii. Trebuie sa inghitim toata viata ca am fost fraieri ca am imprumutat in aceasta valuta, ca trebuia sa fim atenti, sa ne gandim de mai multe ori ca nu am citit bine contractul, ca altii care au inteles nu au facut ce am facut noi, etc, adica nu trebuia sa ma gandesc la o casa ci sa mai astept eventual sa ies la pensie si apoi la azil, ca nu am putut sa schimb o virgula din modelul de contract, ca in perioada 2007 conditiile de creditare erau facute sa te imprumuti in CHF , cum a facut si Guvernatorul care a uitat mai traziu sau a fost un imprumut mascat de la baietii destepti, etc., acum o sa imi car crucea si voi vedea daca mai este vreo solutie in afara faptului ca trebuie sa fiu agent sau mason. am rabdare sa vad daca nu mai apare altceva in afar impreviziunii.
Random imageUltimele stiri

loading...