2018-12-12 00:31


Victor Ponta: Guvernul caută soluţii pentru reducerea taxelor a presei de ştiri, precum TV şi radio

 |  09:28
Victor Ponta: Guvernul caută soluţii pentru reducerea taxelor a presei de ştiri, precum TV şi radio

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că Guvernul caută un sistem de sprijinire, prin reducerea taxelor, a presei furnizoare de ştiri, precum posturi de televiziune şi radio. Ponta a ţinut să precizeze că în această categorie nu intră şi presa scrisă, deoarece aceasta suportă costuri mai mici în online.

"De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, se va modifica un pic şi legislaţia care reglementează drepturile de autor. Ştiu că mulţi în presă merg pe această legislaţie, altfel în mod corect. Dreptul la informaţie este un drept constituţional, nu întâmplător trebuie să subvenţionăm în continuare televiziunea publică, dar eu cred că informare fac în egală măsură, dacă nu chiar mai mult decât TVR, şi celelalte televiziuni care au în program ştiri. Cele de divertisment sunt o altă discuţie. Motiv pentru care i-am cerut lui Teodorovici (ministrul Finanţelor-n.r.) şi încercăm să găsim o soluţie prin care să sprijinim acele mijloace de presă care prezintă ştiri", a precizat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că pentru presa scrisă nu are o soluţie, dar a sugerat că aceasta are costuri mai mici deoarece s-a mutat în mediul online.

"Cu presa scrisă n-am avut încă o soluţie, mai ales că majoritatea presei scrise s-a mutat pe online şi costurile sunt diferite. Aici nu le împart cine ţine cu Băsescu, cine ţine cu mine, ci le împart într-un singur criteriu: cine are o proporţie importantă de ştiri, indiferent că acele ştiri sunt pozitive, negative, asta e treaba CNA, ci proporţia de ştiri, ca să nu finanţăm o televiziune de divertisment", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a susţinut că este căutat un sistem prin care Guvernul să nu aloce bani, ci să reducă taxele şi impozitele, după care va fi notificată şi Comisia Europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: victor, ponta, guvern, cauta, solutie, reduce, taxa, presa, stiri, tv, radio
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Mai 2015

CONTEAZA GRADUL DE PERICOL SOCIAL si RISCUL de ascundere a adevarului a probelor???? si nu VIOLENTA ca ar folosi arme, copilotule, care faci parte din GROPARII FATALISTI ai Ro alaturi de raspopitul socru SARBU ILIE. "CORUPTIA - reprezinta acele fapte limitative reglementate de lege, precum luarea si darea de mita, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenta etc.; constituie activitatile ilicite desfasurate in scopul obtinerii de avantaje materiale sau morale, a unor pozitii sociale sau politice inalte. Coruptia cuprinde incalcarea normelor referitoare la indatoririle functionarului public, precum si neindeplinirea obligatiilor legale de catre agentii economici, avand un grad sporit de periculozitate sociala, cu profunde consecinte negative asupra intregului sistem social. Exista mai multe tipuri de corupti, si anume: coruptie profesionala, economica sau criminalitate economico-financiara sau de afaceri, si coruptia politica, ce include diferite activitati cum ar fi finantarea ilegala a campaniilor electorale, promovarea cu precadere in functii guvernamentale a unor persoane numai pe criterii politice". DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAAA....................
Random imageUltimele stiri


loading...