2018-12-15 23:55


Victor Ponta: Oamenii trebuie să înţeleagă că aderarea la zona euro presupune şi dezavantaje

 |  07:38
Victor Ponta: Oamenii trebuie să înţeleagă că aderarea la zona euro presupune şi dezavantaje

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că aderarea României la zona euro trebuie să genereze o schimbare în mintea oamenilor, care trebuie să înţeleagă că acest proces nu presupune numai avantaje, ci şi dezavantaje.

"În primul rând, e o schimbare în mintea oamenilor, pentru că nu trebuie să fie o măsură impusă. Oamenii trebuie să înţeleagă ce înseamnă trecerea la euro, care sunt avantajele şi dezavantajele, că nu sunt numai avantaje, sunt şi dezavantaje", a afirmat premierul Victor Ponta în cadrul unei emisiuni la România TV.

Prim-ministrul a mai spus că este necesar să fie adoptat un set de legi şi aplicate restricţii privind deficitul, inflaţia şi politica monetară.

Preşedintele Klaus Iohannis va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic naţional privind aderarea României la zona euro, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

"Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naţionale de trecere la euro şi a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative şi instituţionale, care să asigure României un parcurs economic stabil şi predictibil", se precizează în comunicatul de presă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: victor, ponta, om, trebuie, intelege, aderare, zona, euro, presupune, dezavantaj, schimbare, avantaj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
30 Mai 2015

ADERAREA LA EURO , POANTA zis PINOKIO presupune aducerea la niveluri medii cu cele din UE ale unor indicatori sintetici de dezvoltare economico-sociala precum ar fi, productivitate muncii in toate sectoarele de activitate productiva si de servicii publice (ceva legat de normele de munca existente inclusiv in domeniul serviciilor si al aministratiei publice unde nr de personal e triplu decat cel necesar dupa norme europene), salariu mediu, consumul pe persoana in Ro de bunuri de stricta necesitate, viteza de deplasare pe calea ferata si rutiera de la nord la sud si de la est la vest, etc....Dl de fizica nu are de unde sa stie aceste aspecte pt ca e inconjurat numai de oameni legati la ochi si intunecati la minte.
BIBICU
01 Iun 2015

ASTA-I DOVADA POLITICII IRESPONSABILE si de tip MAFIOT din Ro ce exista de 25 de ani in Ro. Cu asemenea JUDECATI de RAHAT emise de IZMENARI si CHILOTARESE, ELITELE adevarate ale Romaniei sau VALORILE UMANE nu au cum sa acceada la DECIZIA POLITICA sau de GUVERNARE a Ro pentru a conduce Ro in randul statelor moderne SI civilizate ale UE, asa ca Ro risca sa ajunga la GROAPA de GUNOI a Europei.
Random imageUltimele stiri


loading...