2018-11-17 05:03


Victor Ponta vrea să atragă investitori chinezi

 |  07:56
Victor Ponta vrea să atragă investitori chinezi

Prin vizita oficială pe care o efectuează în China, Victor Ponta doreşte să ofere un semnal şi un impuls politic pentru investiţii în proiecte de infrastructură şi în domeniul energiei şi al telecomunicaţiilor, în privinţa cărora companiile chineze au fost deja informate.

"Dan Şova are acel portofoliu de proiecte de infrastructură, pe care le-a pregătit, dar la modul serios, la nivelul la care în dosar există studiu de fezabilitate, costul fiecărui proiect, nevoia de finanţare, anii în care se recuperează, impactul economic. La Comarnic-Braşov cei mai avansaţi sunt cei care au lucrat şi înainte la proiect, asocierea Vinci-Strabag, pentru că ei au acest avantaj, au mai lucrat, după care pe vremea ministrului Berceanu au cam fost goniţi de acolo, însă sunt alte proiecte de infrastructură care privesc şi autostrăzi, canalul Siret-Bărăgan, portul Constanţa, investiţiile în telecomunicaţii şi energie, unde companiile chineze deja au fost informate, prin ambasada Chinei la Bucureşti, prin miniştrii noştri care au venit, iar acum, la nivel de prim ministru, să zic, dau şi impulsul politic pe care în general ei îl aşteaptă. Ei sunt obişnuiţi atunci când investesc într-o ţară să aibă şi o relaţie politică foarte bună", a spus primul ministru, într-un interviu acordat TVR.

Victor Ponta a remarcat că în China există un sistem economic în care administraţia joacă un rol important, iar o ţară al cărei prim ministru e primit de preşedintele şi premierul Chinei este o ţară ce poate fi considerată parteneră pentru China. El a adăugat că programul său prevede întâlniri cu doi dintre giganţii mondiali în domeniul telecomunicaţiilor, Huawei si ZTE, care au investiţii în România şi intenţionează să le dezvolte.

"Merg, de asemenea, la una din marile companii de energie nucleară, pentru a continua să promovăm proiectul acela cu grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă. Ministrul Niţă a fost deja aici, a avut o primă discuţie, însă acum, ca prim ministru, dau mai multă forţă acestui proiect", a mai precizat Victor Ponta.

Ponta a adăugat că faptul că la doar câteva luni de când noul prim ministru chinez şi noul preşedinte şi-au preluat mandatul, un reprezentant al României este primit la cel mai înalt nivel, reprezintă un mesaj extrem de pozitiv.

"E clar că noi am sărit peste rând, ca să zic aşa. Toată lumea vrea să vină la Beijing. (...) Depinde de mine ca să arat că aceşti ani în care relaţiile au fost mai puţin apropiate, au fost o simplă excepţie şi că, de fapt, România poate să rămână cel mai bun prieten al Chinei în UE", a spus el, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

TAGURI: Victor, Ponta, China, investitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
01 Iul 2013

crede cumva dl. ponta ca , cu legislatie pentru ROMANI!!!! nu s-ar gasi investitori autohtoni in toate domeniile ??? ba da !!!! dar legislatia din tara asta este facuta pentru a proteja investitiile straine din Romania !!! daca-i ordin cu placere. dar acesti us (lei)!!! au impresia ca vor domni milenar ca si imperiul lui nenea hitler ??? . Din mileniul visat mai au 3 ani si, dupa a mea parere ar trebui sa se gandesca serios la viitorul lor. Chiar daca se aliaza cu ungurii, tot tradatori si cozi de topor raman in mental!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...