2018-12-14 00:36


Victor Ponta: “Am moştenit o mulţime de bombe“

 |  12:40
Victor Ponta: “Am moştenit o mulţime de bombe“

Premierul Victor Ponta le-a spus miercuri membrilor Executivului că au moştenit “o mulţime de bombe” de la fostele guvernări, punctând că obligaţia lor este să înlăture orice fel de interes economic şi avantaje materiale ale celor implicaţi în operaţiuni de fraudare a banului public.

“Începem şi trebuie să gestionăm toate problemele pe care le-am moştenit, atât de natură economică - şi ştiu situaţia foarte grea de la Oltchim, domnule ministru, şi sper să facem tot ce ţine de noi pentru a găsi soluţii, este şi situaţia de la Hidroelectrica. Am moştenit o mulţime de bombe, aşa cum v-am spus, şi este obligaţia noastră şi dreptul nostru, în baza mandatului legitim pe care l-am primit în urmă cu zece zile, de a gestiona aceste situaţii dificile şi de a trece peste ele, împreună cu întreaga populaţie a României. Făcând, însă, ceea ce fostele guverne nu făceau: în primul rând să explicăm cum stă situaţia, în al doilea rând să avem o abordare profesionistă şi în al treilea rând să înlăturăm orice fel de interes economic, corupţie politică şi avantaje materiale pentru cei care se aflau implicaţi în acest tip de operaţiuni de fraudare, practic, a intereselor publice şi a banului public”, a spus Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.

El le-a vorbit miniştrilor şi despre recenta sa vizită oficială în Austriaşi despre implicaţiile economice ale acesteia.

“Să ne pregătim pentru a rezolva cele mai importante probleme ale României: zona economică, crearea de locuri de muncă, absorbţia fondurilor europene. Îmi doresc ca eforturile făcute în ultima perioadă de domnul Orban, de toţi ceilalţi implicaţi în zona de reparare a lucrurile greşite din ultimii ani, din zona absorbţiei fondurilor europene, să aibă până la urmă rezultate pozitive”, le-a mai spus Ponta miniştrilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27

TAGURI: Victor Ponta, guvern, economie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...