2017-01-20 17:58

ECONOMIE


Vile de închiriat la preţ de apartament

 |  21:00
Vile de închiriat la preţ de apartament

Societatea Feroviară de Turism, condusă de Alexandru Dumitrescu, a demarat “falimentarea” Complexului Astoria Snagov, considerat „perla turismului feroviar”. După ce iarna trecută Complexul Astoria Snagov a fost lăsat în paragină din cauza neplăţii facturilor la energia electrică, unul dintre cele mai importante complexuri turistice şi de afaceri din zona Capitalei a început să fie închiriat pe bucăţi contra unor sume infime.

Clanurile-căpuşă din PDL au pus ochii pe activele Societăţii Feroviarede Turism (SFT). Cel mai important activ din patrimoniul SFT este Complexul Astoria Snagov, bază formată din mai multe vile, terenuri de sport, piscină, restaurante şi săli de conferinţe. Iarna trecută, conducerea SFT „a avut grijă” să nu achite facturile la utilităţi, astfel încât, din cauza condiţiilor improprii, nu se poate locui în mai multe vile din cadrul Complexului Astoria Snagov.

După ce au făcut primul pas spre falimentarea Complexului Astoria Snagov, conducerea SFT a decis închirierea mai multor vile, prin licitaţie la Bursa Română de Mărfuri.

Surprinzător, preţurile de închiriere a unor vile de pe malul Lacului Snagov sunt la nivelul celor practicate pentru un apartament cu două camere în Capitală, dar cu toate acestea nu au căutare. Surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că Societatea Feroviară de Turism, prin BRM, nu a reuşit să închirieze vilele. „Nu am reuşit să închiriem activele din Snagov sau Sinaia. Conform caietului de sarcini, Căsuţele Iedera I şi II din cadrul Complexului Astoria Snagov, ar putea fi închiriate cu 500 de euro/lună, fiecare activ. Baza Sportivă Sibiu a fost scoasă la licitaţie pentru a fi închiriată la un preţ de circa 200 de euro/lună. Casa de odihnă Sinaia este mai scumpă, nivelul chiriei este de aproximativ 1.000 de euro/lună. Dormitorul Sighişoara, un minihotel, este scos la licitaţie pentru o chirie de 500 de euro/lună. Complex Hotel Râul Vadului are un tarif de 600 de euro/lună. Vila Diana din Complexul Astoria Snagov este scoasă la închiriat pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de euro/lună”, ne-au explicat sursele din cadrul MTI.  

„Doarîn Casa Sinaia se poate locui

Potrivit surselor citate, firmele pot închiria aceste active pentru o perioadă  cuprinsă între 1 şi 3 ani. În funcţie de investiţiile efectuate, perioada de închiriere poate creşte până la cinci ani. „SFT oferă în vederea închirierii 20 active-imobile, de diferite tipuri retrase din exploatare care se închiriază în starea în care se află. Printre imobilele oferite spre închiriere se mai numără Terminal Transconteinere Dorohoi, Rădăuţi, Paşcani, Miercurea Ciuc, Livezeni şi Dormitor Sovata. Numai în Casa de odihnă Sinaia se poate locui, celelalte vile sau case de vacanţă necesită investiţii, pentru că sunt degradate”, ne-au mai spus sursele din MTI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: SFT, vile, închiriereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DDUUDDEE
20 Dec 2011

jaf la drumul mare-- fostul consul pus director general de Anca Boagiu, e pe cale de a falimenta SFT-CFR-SA. Unde sunt institutiile abilitate sa verifice si sa opreasca ilegalitatile de la aceasta societate?Acest director Dumitrescu Alexandru incalca toate legile tarii fara ca cineva sa se sesizeze si sa-l trimita acolo unde ai este locul.
PITIGOI
20 Dec 2011

tare!!!!
PITIGOI
20 Dec 2011

Hotelul Astoria din Bucuresti, Gara de Nord a fost executat silit pe timpul aceluiasi director general care astazi este director executiv la SFT-CFR. Dupa ce Ministrul Berceanu la revocat din functie si a dispus desfacerea contractului de munca, noul director numit de doamna ministru Anca Boagiu, la pastrat in functia de director executiv. Grigore Ionut acesta este numele lui, el fiiind asociat cu cei care detin contractul de inchiriere cu piscina din Complexul Snagov. Dar cine este Grigore Ionut? Este pionul mafiei din zona Snagov.Pe el il foloseste Primaria Snagov pentru a falimenta Complexul Snagov pentru al executa silit pentru impozitele si taxele neplatite catre primarie.Acesta este scopul lor sa-l imparta pe bucatele membrilor mafiei locale. Cum explica conducerea SFT-CFR faptul ca toate restaurantele si hotelurile din zona functioneaza la maxim si organizeaza evenimente festive de sarbotori numai Complexul Astoria este inchis?
BUTNARIU
06 Iun 2012

Ce sa vezi lupul adus paznic la oi ,15 directori incapabili sa execute complexul SNAGOV , toata speranta se pune acum in OCTAVIAN COVALI pentru ca doar este mana dreapta a lui BARBULETIU si gasca care a reusit sa piarda un hotel in centrul capitalei pentru 17000 de euro. RUSINEEEE.

Adauga un comentariu

Random image