2016-12-06 12:25

ECONOMIE


Vodafone retrage bani în "fiecare seară" din Grecia, pentru a se proteja împotriva crizei

 |  17:06
Vodafone retrage bani în "fiecare seară" din Grecia, pentru a se proteja împotriva crizei

Grupul britanic telecom Vodafone transferă bani din Grecia în Marea Britanie "în fiecare seară", similar eforturilor unor companii precum GlaxoSmithKline şi WPP de a se proteja împotriva crizei datoriilor din Europa.

Vodafone, cel mai mare grup telecom din lume, analizează şi introducerea facturării într-o monedă diferită "dacă va fi necesar", a declarat directorul financiar, Andy Halford, în timpul unei conferinţe după anunţarea rezultatelor financiare, potrivit Bloomberg.

Transferurile de bani ale Vodafone arată cum companiile britanice încearcă să se protejeze împotriva unor eventuale pierderi în ţările care folosesc euro. Producătorul de medicamente GlaxoSmithKline a început de anul trecut să-şi repatrieze fondurile din majoritatea băncilor din zona euro. Directorul financiar al companiei de publicitate WPP, Paul Richardson, a declarat, miercuri, că strânge lichidităţile în exces pe care le deţine în băncile din Europa şi transferă banii în SUA, unde sunt schimbaţi zilnic în dolari.

"Ce s-ar întâmpla dacă ar cădea ghilotina? Compania se simte asigurată că este în cea mai bună poziţie posibilă dacă una dintre ţări înregistrează o reevaluare puternică", a declarat într-un interviu Richardson, potrivit Mediafax.

GlaxoSmithKline, cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie, transferă lichidităţi de "zeci de milioane de lire sterline" din băncile europene în cele britanice, a declarat marţi directorul general, Andrew Witty.

"Nu lăsăm lichidităţi în majoritatea ţărilor europene", cu excepţia Germaniei, a spus el. "Toţi banii încasaţi pe parcursul unei zile sunt transferaţi din băncile locale în bănci pe care le considerăm sigure", a afirmat el.

Grecia trebuie să acopere în martie scadenţa unor obligaţiuni în valoare de 14,5 miliarde de euro şi face eforturi pentrru a-şi asigura finanţarea necesară pentru a evita colapsul. Ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, va participa, joi, la Bruxelles la o reuniune a Eurogroup, după ce politicienii eleni nu au reuşit să ajungă la un acord privind reforme şi măsuri de austeritate, necesar pentru a-şi asigura al doilea pachet de ajutor financiar, de 130 miliarde de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: Vodafone, Grecia, transferuri, euro, lire sterlineComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Transgaz, interesată să preia operatorul de transport al gazelor din Grecia Societatea Națională Transgaz va analiza dacă este benefic să achiziționeze acțiuni la... 04 Dec 2016 | (1)
MAE, alertă de călătorie în Grecia: Marinarii, în grevă pentru 48 de ore Ministerul Afacerilor Externe a emis, sâmbătă seara, o alertă de călătorie prin care... 03 Dec 2016 | (0)