2019-02-15 23:33


Volksbank International “externalizează” sucursala din România

 |  14:34
Volksbank International “externalizează” sucursala din România

 Volksbank România va fi scoasă în această lună din participaţiile Voksbank International (VBI), urmând să fie deţinută de un vehicul special al Volksbank AG, după modelul practicat de Erste Bank în cazul BCR, au declarat surse din piaţa bancară, citate de Mediafax. Oficialii băncii au confirmat informaţia. "Va fi un vehicul cu o structură a acţionariatului identică celei de la Volksbank International şi nu va fi acţionar doar Volksbank AG. Transferul este aşteptat să se realizeze până la sfârşitul lui septembrie", a declarat Johann Lurf, preşedinte al Volksbank Romania.

Fililala din România a Volksbank a fost exclusă din tranzacţia prin care Sberbank, cea mai mare instituţie de credit din Rusia, va prelua diviziile grupului austriac din Europa Centrală şi de Este, aflate sub umbrela Volksbank International. Potrivit celor mai recente informaţii, Sberbank a convenit achiziţia VBI, divizia est-europeană a băncii austriece Volksbank, pentru 585 milioane de euro, nivelul minim al intervalului de preţ prevăzut în acordul preliminar din iulie.

Volksbank are o participaţie de 51% la VBI, în timp ce Banque Populaire Caisse d'Epargne din Franţa şi DZ Bank şi WGZ Bank din Germania deţin fiecare 24,5% din titluri. VBI înglobează în prezent operaţiunile Volksbank din afara Austriei, din România, Cehia, Ungaria, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina şi Bosnia şi Herţegovina. Divizia din România are cea mai mare pondere în activele companiei, de 4,7 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie, fiind urmată de Cehia (2 miliarde deeuro), Ungaria (2 miliarde de euro) şi Slovacia (1,4 miliarde de euro).

La sfârşitul anului 2009, grupul austriac Erste a interpus în relaţia sa de acţionar majoritar al BCR, două vehicule cu statut juridic de SRL înfiinţate în acest scop în Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH şi EGB Ceps Holding GmbH. EGB Ceps Holding GmbH deţine 69,4059% din acţiunile BCR, fiind deţinută la rândul său de EGB Ceps Beteiligungen GmbH, societate aflată integral în proprietatea Erste Group Bank AG.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...