2017-01-23 16:50


Volksbank, preluată de statul austriac

 |  11:03

Volksbank va fi preluată de guvernul Austriei printr-o injecţie de 250 milioane de euro, obţinute din taxa pe bănci. După negocieri cu proprietarii Volksbank: grupul Österreichischen Volksbanken AG (OeVAG), banca austriacă Raffeisen şi grupul german de servicii financiare DZ, planul de salvare a fost adoptat de Ministerul de Finanţe.

În condiţiile în care statul austriac şi proprietarii Volksbank vor injecta în total 480 milioane de euro (640 milioane de dolari) din care guvernul de la Viena va furniza aproximativ 250 milioane de euro (335 milioane de dolari), planul va ajuta la stabilizarea situaţiei OeVAG.

OeVAG se aşteptă la pierderi de 1,2 miliarde de euro în 2011, în contextul în care a mai primit asistenţă financiară în 2009. Fondurile pentru salvarea Volksbank vor veni din sectorul bancar, iar guvernul va deveni al doilea mare acţionar al băncii, cu o participaţie între 40-49%., potrivit Ministerului austriac de Finanţe.

Moody's Investors Service a avertizat, în 14 februarie, că ratingul 'AAA' de care beneficiază în prezent Austria ar putea fi pus în pericol de posibilitatea unei noi runde de ajutoare de stat pentru băncile austriece.

Banca Centrală a Austriei a intervenit şi a introdus noi reguli privind creditarea în Europa de Est, mai ales că o mare parte din creditele băncilor austriece sunt refinanţate cu depozite locale, ceea ce limitează riscul pentru băncile mamă, însă aceasta nu este cazul şi în Ungaria şi România.

Volksbanken AG, a patra mare bancă din Austria, este scutită de la îndeplinirea noilor norme de capital impuse de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), deoarece este în mijlocul unui amplu proces de reorganizare, a precizat, luna trecută, Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Austria (FMA), scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: Volksbank, austriac, OeVAG, euro, bancăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


C-TIN
01 Mar 2012

Normal ar trebui ca si noi ( statul roman ) sa preluam actiunile sucursalei Volksbank din Romania. In acest caz nu se mai poate vorbi de o privatizare ( cand un stat este actionar principal ) ci de o subordonare financiara.
Random image