2017-01-22 12:16

ECONOMIE


Zegrean (CCR): Trebuie să introducem deficitul în Constituţie, problema e să respecţi ce scrie acolo

 |  19:01
Zegrean (CCR): Trebuie să introducem deficitul în Constituţie, problema e să respecţi ce scrie acolo

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că România trebuie să introducă în Constituţie deficitul bugetar de maximum 3% dacă asta e decizia Uniunii Europene.

"Asta am mai spus-o o dată, în primăvară, când am spus că nu este necesar. Pe urmă am văzut că toate statele europene vor să introducă acest lucru. Sigur că trebuie introdus, dacă Uniunea Europeană a hotărât aşa, că trebuie introdus, şi noi trebuie să facem aşa, pentru că am semnat tratatul de aderare şi ne obligă. Dar asta nu încurcă cu nimic. Depinde de ce se va scrie acolo, cât va fi deficitul. Problema este să poţi să respecţi ce se scrie acolo", a declarat preşedintele CCR.

Traian Băsescu a avansat, în propunerea de revizuire a Constituţiei trimisă Parlamentului, solicitarea ca deficitul să fie limitat la 3%, prin Legea fundamentală. La finalul ultimului Consiliu European, de la sfârşitul anului trecut, şeful statului a anunţat că, în urma concluziilor summitului european, se impune introducerea unui deficit structural de maximum 0.5%. Ulterior, după ce în urma consultărilor cu partidele a anunţat că ar exista un consens pentru revizuirea Constituţiei în acest sens, preşedintele a afirmat că a informat Bruxelles că, din cauza anului electoral, varianta modificării Constituţiei în 2012 ar trebui mai degrabă evitată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: deficit, constitutie, CCR, BasescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GICU
13 Ian 2012

Lasa tu deficitul si vezi de treba ta - judecatorul UDMR va va lasa cu gura cascata miercurea, 18.01.2012, viitoare cand se va vota constitutionalitatea legei comasarii alegerilor !

Adauga un comentariu

Random image