2017-01-21 19:38

ECONOMIE


Zero TVA la cazări pentru străini

 |  17:43
Zero TVA la cazări pentru străini

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, intenţionează să propună Ministerului Finanţelor ca România să aplice TVA zero cel puţin pentru cazarea turiştilor străini, măsură care va duce la scăderea tarifelor şi la creşterea numărului de turişti.

“O măsură importantă pentru turism ar fi să nu mai existe TVA la incoming (n.r. - aducerea turiştilor străini în România). Este o neînţelegere legislativă la mijloc, pentru că incoming-ul înseamnă export de servicii turistice, iar firmele româneşti nu plătesc TVA pentru exporturi”, a spus Petrescu, citat de Mediafax. Ministrul a adăugat că va iniţia un studiu pe această temă şi îl va prezenta Ministerului Finanţelor, astfel încât, “atunci când economia o va permite”, statul să-i scutească de plata TVA pe exportatorii de servicii turistice, adică pe turoperatorii care aduc turişti străini în România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: Cristian Petrescu, TVA, turism, cazare, agentiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

STRAINU
20 Feb 2012

Ba, turistule de la turism, daca esti expert si in finante cu educatia ta fizica la 34 de ani, atunci sa-i scutim pe turistii straini si de TVA la tot ce cumpara in Romania. Ce zici EXPERTULE ?

Adauga un comentariu

Random image