2019-01-24 06:38


Zi decisivă pentru PRIVATIZAREA Oltchim

 |  11:53
Zi decisivă pentru PRIVATIZAREA Oltchim

Bătălie decisivă pentru salvarea unuia dintre cele mai mari combinate chimice din România. Privatizarea Oltchim a intrat în etapa finală: astăzi se depun ofertele de privatizare. În finală intră o companie românească Chimcomplex Borzeşti şi una polono-germană - PCC.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea a trecut prin procese succesive de restructurare şi a reuşit să fie adus de administratorul special pe linia de plutire dupa ce fusese capuşat şi falimentat chiar de către manageri de la stat, dar şi de personaje politice de la Bucureşti. Precedenta încercare de privatizare s-a terminat lamentabil după ce Dan Diaconescu a făcut spectacol în sala unde se deschideau ofertele, iar apoi uitat să aduca banii, informeaza stiripesurse.ro.

De felul în care va fi desemnat câştigătorul şi de renaşterea acestei capacităţi industriale depind atat soarta celor 100 de locuitori din Râmnicu Valcea, dar si reintrarea României pe harta mondiala a industriei chimice.

"Astăzi e o zi foarte importantă pentru industria chimică datorită faptului că se depun ofertele pentru cumpărarea activelor de la Oltchim. Se va stabili direcția în care va evolua această societate. Dacă tranzacția va fi una de succes, se va înființa "Compania Română de Chimie",ce va deveni "steaua industriei chimice românești" cu relevanță regională mare, ce va pune țara pe harta de succes a exemplelor pozitive, în acest sens", a declarat pentru Antena 3, Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex Borzeşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-06

TAGURI: oltchim, privatizare, Chimcomplex Borzeşti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...