2017-01-19 02:24

ECONOMIE


Ziua şi procesul pentru conducerea SFT. Corpul de Control al ministrului Boagiu verifică situaţia complexului Astoria Snagov

 |  18:40
Ziua şi procesul pentru conducerea SFT. Corpul de Control al ministrului Boagiu verifică situaţia complexului Astoria Snagov
Societatea Feroviară de Turism (SFT) sejudecă cu peste 90% dintre foştii şi actualii angajaţi trimişi în şomaj tehnic.Chiar dacă are datorii de aproape două milioane de euro, SFT ar putea fi obligatăsă plătească cel puţin 100.000 de lei, drepturi băneşti faţă de foştii sauactualii salariaţi. Mai mult, directorul general al SFT, Alexandru Dumitrescu,ignoră ordinele ministrului transporturilor, Anca Boagiu, de a achita datoriilecomplexului Astoria Snagov. Potrivit unor surse ministeriale, Corpul de Controlal ministrului transporturilor a început verificarea privind situaţiaeconomico-financiară a complexului Astoria Snagov, trimiterea salariaţilor înşomaj tehnic, fără aprobarea CA sau AGA, şi încadrarea fostului director SFT,Ionuţ Grigore, în funcţia de şef serviciu juridic.

Dacătot au închis hotelurile şi au restrâns drastic domeniul de activitate, şefii SocietăţiiFeroviare de Turism (SFT) au timppentru cele aproape 100 de procese intentate de foştiisau actualii angajaţi. Numai astăzi, SFT are patru procese pentru plata unordrepturi băneşti către angajaţi. “SFTse judecă cu aproape 60 de foşti salariaţi, care aufost trimişi în şomaj anul trecut, care ar fi trebuit să primească şase salariicompensatorii. Pe lângă aceştia mai sunt şi angajaţii SFT trimişi în şomajtehnic. Fiecare persoană care a dat în judecată SFT cere drepturi băneşti între4.000 şi 21.000 de lei. Salariaţii cer tichetele şi primele de vacanţă sau deconcediu”, ne-au declaratsurse ministeriale. Surprinzător, majoritatea persoanelorcare se judecă cu Societatea Feroviară de Turism au angajat cabinetul deavocatură Sfârâială şi Asociaţii. “Ei ştiu cel mai bine cum să procedeze înprocesele cu SFT, doar au fost implicaţi în executarea hotelului Astoria delângă Gara de Nord. Angajaţii vor executa Societatea Feroviară de Turism”, au mai declarat sursele citate.

Pentru că are datorii de milioane de euro,conducerea SFT se pregăteşte să scoată la vânzare 12 active, hoteluri, terminaleşi diverse spaţii. Pe lista “secretă” a conducerii SFT se află cantinele dinTimişoara, Arad sau Vatra Dornei, terminalele Livezeni, Miercurea Ciuc, Tulcea,Rădăuţi, hotelurile Sighişoara şi Râul Vadului-Valea Oltului, fast food-urile dinGura Humorului şi Câmpulug-Est. Ultimul activ de pe lista SFT este Sere şi PepiniereChitila, un teren de aproape trei hectare vânat de rechinii imobiliari.

SFT vrea să vândă,dar nu poate

Clădirile administratede Societatea Feroviară de Turism nu pot fi însă înstrăinate, pentru căterenurile pe care se află acestea sunt în proprietatea companiei CFR SA. “Terenulunde se află hotelul Astoria, de lângă Gara de Nord, nua fost în proprietatea SFT. Dacă se vând hotelurile sau cele două fastfood-uri, SFT rămâne fără domeniu de activitate. Terminalele SFT sunt formatedin clădire, platformă şi linii. Conducerea SFT vrea să vândă active aflate înlitigiu”, ne-au precizat surselecitate.

Datorii de peste50.000 de lei la lumină, gaze şi apă

Pe de altă parte, complexulAstoria Snagov are datorii de cel puţin 50.000 de lei numai pentruenergie electrică, gaze sau apă. “Pelângă facturile de lumină sau gaze, complexul Astoria Snagovare datorii mari şi la impozite şi taxe. SFT trebuie să plătească datorii decel puţin 100.000 de lei pentru complexul Astoria Snagov. Corpul de Control alministrului transporturilor, Anca Boagiu, ar putea începe verificarea situaţieifinanciare a complexului”,ne-au mai spus sursele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MARY
14 Feb 2011

ALEXANDRU DUMITRESCU, DAT AFARA CU SUTURI IN FUND DE LA MAE ACUM PUS SA FUR E PUTINUL CARE A MAI RAMA S LA CFR. NOI REDUCEM NUM ARUL DE REGIONALE (SINGUR ELE CARE ADUC BANI SI NU NUMAI... )SI PUNEM LUPUL PAZNIC LA OI. FELICITARI !
DDUUDDEE
15 Feb 2011

Corpul de control alMT ar trebui sa verifice toata societate ,deoarece prob leme grave sunt si la Com plexul Bucovina care este inchis de o luna(desi e in plin sezon turistic,se rbarile zapezii sunt in p lina desfasurare),iar Com plexul Decebal din Eforie Nord are aceiasi soarta ca Snagovul(este inchis, are curentul electric tai at,etc).Dupa ce a bagat 8 0% din angajatii societat ii in somaj tehnic(majori tatea personal de executi e,sefii de serviciu raman and sa lucreze pt.interes ele acestui directoras),
DDUUDDEE
15 Feb 2011

care vrea sa angajeze doi juristi(probabil ia anga jat pana la aceasta data) ,desi are un contract in cheiat cu o firma de avoc atura.Desi toate complexe le turistice sunt inchise .sefii de complex si dir ectorul de agentie de tu rism au ramas la servici. Nu inteleg ce economie fa ce trimitand in somaj teh nic cei cu salarii mici, oprindui la munca pe sef i care au salarii foarte mari si nu fac aproape ni mic.Acesta este programul eficient de ingropare re pede si defiitiva a SFT-C FR-SA.

Adauga un comentariu

Random image