2018-11-17 00:41


Zona euro iese din recesiune

 |  13:26
Zona euro iese din recesiune

Veste bună pentru economiile statelor din zona euro. Industria prelucrătoare şi sectorul serviciilor din zona euro au înregistrat în luna iulie evoluţii neaşteptat de favorabile, indicii celor două ramuri ale economiei înregistrând cele mai bune performanţe din ultimii doi ani, semn că Europa poate fi aproape de ieşirea dintr-o recesiune prelungită.

Indicele industriei manufacturiere din zona euro, calculat pe baza unui sondaj în rândul managerilor de achiziţii din companii, a crescut în iulie pentru prima dată în ultimii doi ani şi a depăşit cota care diferenţiază între contracţie şi creştere economică, potrivit unui raport publicat miercuri de compania britanică de cercetare Markit Economics, preluat de Bloomberg.

Indicele compus al industriei manufacturiere şi sectorului serviciilor a depăşit de asemenea cota de recesiune, urcând la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni.

"Datele de astăzi, mai bune decât ne aşteptam, sprijină ipoteza că economia zonei euro lasă recesiunea în urmă. Măsurile de stimulare monetară introduse de BCE (Banca Centrală Europeană - n.r.), îmbunătăţirea situaţiei economice mondiale şi temperarea austerităţii fiscale au oprit, în sfârşit, contracţia economică", a comentat un economist de la ING Bank, Amsterdam.

După un an şi jumătate de contracţie, economia zonei euro a stagnat în trimestrul al doilea şi va reveni pe creştere în perioada iulie-septembrie, estimează economiştii contactaţi de Bloomberg.

Evoluţia favorabilă a indicilor industriei prelucrătoare şi sectorului serviciilor a fost susţinută în principal de creşterile înregistrate în Germania, dar şi de încetinirea ritmului de contracţie economică din Franţa, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24

TAGURI: zona, euro, recesiune, iese
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...